Promijenite lozinke na Instagramu, Facebook je opet zabrljao!

Korisnicima je slaba utjeha da je "istraga utvrdila kako te lozinke nisu zloupotrebljavane ili neovlašteno korištene".

Martina Čizmić | 19.04.2019. / 09:09

Društvene mreže (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iz Facebooka sve češće stižu vijesti o nekakvom sigurnosnom propustu. Teško je uopće pobrojiti sve probleme s kojima su se u proteklih godinu dana susreli.

Od skandala s Cambridge Analyticom, preko neovlaštenog korištenja korisničkih podataka za prodaju oglasa, do početničke pogreške - pohranjivanja lozinki u tekstualnom obliku.

Lozinka (Foto: Thinkstock) Promijenite svoju lozinku za Facebook, odmah!

Upravo je ovaj posljednji propust dobio svoj, za korisnike nepovoljan, epilog.

Naime, kad je u ožujku Facebook priznao kako je čuvao stotine milijuna lozinki svojih korisnika potpuno nezaštićene, u običnom tekstualnom obliku, na svojim serverima te da su iste bile dostupne njihovim zaposlenicima, rijetki su primijetili da se među oštećenim nalaze i korisnici Instagrama.

Facebook Novi skandal: Facebook bez odobrenja učitao imenike 1,5 milijuna Facebook korisnika

Prvotna je brojka spominjala desetak tisuća nezaštićenih lozinki korisnika Instagrama. Međutim, ta je brojka u međuvremenu "korigirana". Tako je Facebook priznao kako se zapravo radi o milijunima korisnika Instagrama čije su lozinke bile lako dostupne.

Korisnicima je slaba utjeha da je "istraga utvrdila kako te lozinke nisu zloupotrebljavane ili neovlašteno korištene". Što "zloupotrebljavanje" točno za Facebook znači, nije precizirano.

Slika nije dostupna Milijuni podataka Facebookovih korisnika pronađeni na Amazonovim serverima

Kao i svaki put dosad, iz Facebooka ističu kako će o (još jednom u nizu) sigurnosnom propustu obavijestiti zahvaćene korisnike.

No bez obzira na to jeste li i vi među tim "sretnicima" ili ne, promijenite lozinku na svom Instagramu. Za svaki slučaj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti