Pronađena nakon 10 godina: Žena živjela u internetskim kafićima i igrala video igre

Nakon što je pobjegla od kuće, Kineskinja je deset godina živjela u internetskim kafićima, a njeni su roditelji mislili da je mrtva

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.11.2015. / 08:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Kine dolazi nevjerojatna priča o djevojci koja je nestala prije deset godina – nakon što je pobjegla od kuće s 14 godina i nikada se nije vratila, njeni su roditelji mislili da je mrtva, no prošlog je tjedna pronađena u jednom internetskom kafiću. Pronađena je slučajno, tijekom rutinske policijske provjere u kojoj je privedena jer je imala lažne dokumente, nakon čega je u policijskoj stanici priznala kako se prije deset godina posvađala s roditeljima koji joj nisu htjeli dati novac i od tada je u bijegu. Godine je provela živeći, spavajući i igrajući igre u brojnim internetskim kafićima (najviše vremena igrala je igru CrossFire), a novac je zarađivala radeći u tim kafićima, a s obzirom na veliko iskustvo u igrama, ljudi su joj plaćali da u video igrama upravlja njihovim likovima.

Nakon što je Xiao Yun policajcima otkrila istinu, oni su od nje zahtijevali da se javi roditeljima koji su odavno mislili da je mrtva, što ona na početku nije htjela, no na kraju se ipak javila roditeljima. Njena majka za lokalne je novine rekla kako ima 'tvrdoglavu osobnost i kratak fitilj' pa je znala vikati na svoju kćer, no kako je od tada prošlo deset godina te je ona sada odrasla, a obećala je kako više neće biti gruba prema njoj. Inače, veliki broj tinejdžera u Kini ovisan je o internetu i video igrama te su u toj zemlji otvoreni brojni kampovi u kojima vlada skoro vojni režim i u koje roditelji šalju djecu kako bi se riješili te ovisnosti. No, dio njih ostao je šokiran kada su na YouTubeu vidjeli videozapise mučenja djece u tim kampovima, zbog kojih su neki završili u bolnici, a jedna je majka tužila kamp jer je njeno dijete nakon povratka iz njega razvilo još veću ovisnost o video igrama.  

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti