Puma predstavila sportsku obuću za gamere

Pumine tenisice Active Gaming Footwear namijenjene su profesionalnim gamerima i korištenju u unutarnjim prostorima te arenama za natjecanja u videoigrama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.12.2019. / 08:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno nikada neće postojati konsenzus oko toga je li esport "pravi" sport, no najbolji profesionalni gameri danas zarađuju mnogo novca, često više nego i velik broj nogometaša i košarkaša. Dan profesionalnih esportaša ne sastoji se samo od sjedenja pred monitorom, već oni dio vremena već dio vremena provode u teretani, trče, često moraju paziti na prehranu itd.

Također, kao i što je to slučaj i u ostalim sportovima, tako i za sportaše virtualnih igara postoji posebna odjeća i obuća prilagođena njihovim potrebama. Puma je stoga nedavno izbacila svoj prvi model sportske obuće namijenjen upravo gamerima, tj. esportašima. Već na prvi pogled jasno je kako se Puma Active Gaming Footwear razlikuju od ostale sportske obuće i više je riječ o posebnim čarapama nego o klasičnim tenisicama.

Iz Pume kažu kako su iznimno udobne i prilagođene korištenju u unutarnjim prostorima i gamerskim arenama te su prilikom njihova dizajna i razvoja razmišljali o igračima. Naglašavaju kako će s njihovom prilagođenom obućom profesionalni esportaši moći dati najbolje od sebe u virtualnim borbama, iako je jasno da njihovi uspjesi neće ovisiti o odabiru obuće, kao što je to slučaj u nekim drugim sportovima.

Nije teško pretpostaviti da te specijalno napravljene tenisice nisu baš ni jeftine. Njihova cijena iznosi nešto više od 100 dolara, a mogu se naručiti u Velikoj Britaniji i Australiji. Ovo je prvi Pumin proizvod namijenjen esportašima, a na tom su tržištu još ranije svoju priliku prepoznale i kompanije poput Nikea i Adidasa.

Adidas je potpisao ugovor s vjerojatno najpoznatijim gamerom Tylerom "Ninjom" Blevinsom, čija će se ekskluzivne tenisice u prodaji pojaviti posljednjeg dana ove godine po cijeni od 150 dolara.

Izvor: The Gamehaus
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti