Radnici Applea u maloprodaji prvi put pristupili sindikatu

Radnici Applea u američkoj saveznoj državi Maryland u subotu su glasovanjem odlučili pristupiti sindikatu, postavši tako prvi zaposlenici u maloprodaji tog tehnološkog diva koji su se sindikalno organizirali u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hina | 19.06.2022. / 11:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Više od stotinu radnika u Towsonu blizu Baltimorea velikom većinom glasalo je za pristupanje Međunarodnom udruženju strojara i radnika u zrakoplovstvu, objavio je sindikat na svojoj internetskoj stranici.

Lokalni radnici, okupljeni u Koaliciju organiziranih radnika u maloprodaji, imaju podršku čvrste većine naših suradnika, napisali su u pismu izvršnom upravitelju Applea Tim Cooku.

Ovo ne činimo zato da bismo bili protiv ili kako bismo stvorili sukob s našom upravom, napisali su.

Slika nije dostupna Google i Apple na nišanu: Britanski ih regulator optužuje za duopol na tržištu pametnih telefona

Slika nije dostupna Šef Applea ima zanimljiv pogled na budućnost rada: "Konačni model vjerojatno će biti prilično drugačiji od onoga što sad imamo"

Glasnogovornik Applea je, odgovarajući na Reutersov zahtjev za komentarom, u e-mailu napisao da tvrtka nema ništa za dodati trenutno.

Sindikalno organiziranje uzima maha u nekim velikim američkim korporacijama, uključujući Amazon i Starbucks.

Radnici Applea u Atlanti koji su se namjeravali sindikalno organizirati povukli su takav zahtjev prošlog mjeseca, navodeći zastrašivanje kao razlog.

Neki trenutni i bivši Appleovi radnici su prošle godine počeli na internetu kritizirati uvjete rada u toj tvrtki, koristeći ključnu riječ "#AppleToo", aludirajući na pokret protiv seksualnog zlostavljanja koji se proširio internetom 2017. godine koristeći ključnu riječ "#MeToo". 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti