RECENZIJA: MeanIT smartwatch M30 Lady - tko kaže da elegancija mora biti skupa?

M30 Lady može biti izvrstan poklon za nadolazeće blagdane, ali i dobar uvod u svijet pametnih satova.

Martina Čizmić | 01.11.2021. / 17:52

Galerija

 Na tržištu pametnih satova, najčešće najviše pozornosti privlače oni najskuplji. No, to ne znači da i u nešto jeftinijim kategorijama nije moguće pronaći dobar, privlačan, elegantan pametni sat koji će ispuniti glavne zadaće - izgledati lijepo na ruci i omogućiti nosteljici (ili nositelju) povezanost s pametnim telefonom. 

Jedan od takvih satova je MeanIT-ov smartwatch M30 Lady. Baš kao što mu i ime samo govori namijenjen je ženskoj populaciji. Uz to što je ružičaste boje, nešto je manjeg promjera ekrana, pa će ljepše i elegantnije izgledati na ženskoj ruci. 

No, tu ujedno prestaju bilo kakve podjele na spol ili preference, jer ovaj sat u sebi sadrži sve što vam jedan pametni sat može pružiti. Od toga da se s pametnim satom povezuje aplikacijom (koju je jednostavno preuzeti na pametni telefon skeniranjem QR koda) i Bluetoothom, preko prikazivanja poruka i poziva koje primate na telefon, do prikazivanja zanimljivih statistika o stanju tijela osobe koja ga nosi. 

MeanIT smartwatch M30 Lady - 2 (Foto: Zimo)

Tako na 1,3 inčnom ekranu osjetljivom na dodir, na koji se prilično dobro vidi i na suncu, možete vidjeti broj koraka, broj otkucaja srca, razinu kisika u krvi (temeljenu na pulsnoj oksimetriji), podatke o fizičkim aktivnostima tijekom dana (kao i odabir režima treniranja odnosno aktivnosti), podsjetnik na kretanje, izračun potrošenih kalorija, ali i praćenje spavanja, a sami birate želite li da meni bude na engleskom ili hrvatskom jeziku. 

Za one koji vole prilagođavati stvari vlastitom ukusu, postoji mogućnost zamjene narukvice (koja se posebno kupuje), ali i promjene lica sata (što birate dugim pritiskom na ekran). 

Uređaj je otporan na vodu i prašinu pa ga je moguće bez ikakvih problema nositi i tijekom vježbanja te drugih fizičkih aktivnosti, a dugotrajna baterija osigurat će vam (ovisno o intenzitetu korištenja između tri i pet dana korištenja između punjenja). 

M30 Lady dolazi s USB kablom pomoću kojeg se brzo puni. Nama je trebalo manje od dva sata za punu napunjenost baterije. 

Treba napomenuti da se kroz "F Fit" aplikaciju, koja je dostupna za Android i iOS uređaje mogu koristiti i dodatne funkcije sat. Tako je moguće upravljati kamerom na pametnom telefonu i snimati fotografije bez držanja telefona u ruci, ali i tražiti telefon odnosno pametni sat pomoću funkcije "Anti-lost". To je posebno zanimljivo ako znate da vam je uređaj negdje u blizini, a ne možete ga naći. No, opcija "Anti-lost" funkcionira samo ako su uređaji međusobno upareni i povezani putem Bluetootha. 

MeanIT smartwatch M30 Lady - 6 (Foto: Zimo)

Upravljanje satom je izuzetno jednostavno. Uz već ranije spomenuti ekran osjetljiv na dodir, na raspolaganju je i gumbić sa strane kojim se obavlja odabir u izbornicima, ali i paljenje odnosno gašenje sata. Nama se u nekoliko situacija dogodilo da smo nehotice pritisnuli taj gumbić i ugasili sat. No, nakon što smo ga malo više podignuli na ruci, taj je problem nestao. 

Na kraju treba spomenuti kako M30 Lady, koji stoji oko 399 kuna, može biti izvrstan poklon za nadolazeće blagdane, ali i dobar uvod u svijet pametnih satova. Upravo njegova jednostavnost korištenja i elegantan izgled, sigurno će privući pažnju mnogih. Bez obzira na spol. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti