Redizajn omiljene aplikacije mladih: Stiže novi Snapchat

Novi dizajn Snapchata neće biti dostupan svim korisnicima odmah, već će lansiranje ići postupno.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.09.2024. / 15:40

Snapchat (Foto: Afp)

Snap je najavio veliki redizajn svoje popularne aplikacije koju koristi oko 850 milijuna ljudi. Osim promjene sučelja glavnog ekrana, Snap je dodao i nove AI opcije, uključujući i posebne leće koje vam pokazuju kako ćete izgledati kad budete stariji i nije teško zaključiti kako će mnogima ovo biti jedna od omiljenih opcija.

Mladi na telefonima Amerikanci podigli tužbu i upozoravaju: Ovo je omiljena platforma predatora i najopasnija za mlade

Najveća promjena ipak se odnosi na glavni ekran koji je pojednostavljen. Umjesto pet tabova kao do sada, redizajnirana aplikacija ima samo - 3 taba. U centru se, naravno, nalazi kamera, s lijeve strane je kartica za pristup chatu,a s desne “For You” tab. Ova posljednja kartica podsjeća na TikTok te se ovdje na jednom mjestu nalaze Stories i Spotlight videozapisi kojima se upravlja klasičnim swipeom prema dolje, a uključuju i sadržaj medija poput The Wall Street Journala, Daily Maila i drugih. Ukratko, sada se na jednom mjestu i uz brz pristup nalazi mjesto za stvaranje i objavu vlastitog sadržaja, mjesto za komunikaciju s prijateljima te kartica na kojoj možete otkrivati sadržaj koji bi vam mogao biti zanimljiv i koristan.

S obzirom na to da kompanija najviše novaca zarađuje od oglasa koji se prikazuju oko ovog sadržaja, iz Snapa kažu da će redizajniranu aplikaciju puštati korisnicima polako kako bi mogli shvatiti sve promjene vezane uz dinamiku sadržaja.

Evan Spiegel vjeruje kako bi se ove promjene mogle odraziti na bolje poslovanje kreatora na njegovoj društvenoj mreži, a naglasio je kako oni svakog mjeseca dijele više od “milijardu komada sadržaja” u aplikaciji. Govoreći za The Verge, Spiegel je rekao da su kreatori na njegovoj platformi iznimno efikasno iskoristili formu kratkog videa za povećanje njihove publike za Stories, što su i monetizirali putem programa dijeljenja zarade. Mislim da će to postati još jednostavnije s ovim izgledom aplikacije, gdje se nalaze i priče vaših prijatelja ili kreatora koje pratite uživo na chat stranici i onda možete otkriti nove kreatore ili novi sadržaj na punom ekranu trećeg taba, objasnio je Spiegel.

Snapchat, ilustracija Snap počinje s eksperimentom koji se neće svidjeti korisnicima

Pored navedene AI opcije koja će korisnicima prikazati kako će izgledati jednom kada budu stariji, Snapchat će dobiti i još neke AI opcije poput ponovnog proživljavanja posebnih trenutaka iz prošlosti u okviru opcije Memories.

Novi, jednostavniji dizajn Snapchata dostupan je od danas, ali neće odmah postati dostupan svim korisnicima diljem svijeta, već će lansiranje ići postupno.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti