Samsung na CES2021 pokupio čak 44 nagrade za inovacije u televizorima i kućanskim uređajima

Zanimljivo, među nagrađenim tehnološkim rješenjima i proizvodima nema onih za pametne telefone.

Martina Čizmić | 10.02.2021. / 16:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu potrošačke elektronike CES 2021, sveukupno 44 tehnološka rješenja i proizvoda tvrtke Samsung Electronics osvojilo je nagrade za inovacije, među kojima su i četiri Best of Innovation priznanja.

Među uređajima koji su dobili nagrade pronašlo se nekoliko najnovijih Samsung inovacija u području televizijskih tehnologija i zaslona, uključujući tek predstavljeni 110-inčni Micro LED televizor koji je osvojio titulu Best of Innovation. Najnoviji Micro LED televizori dolaze sa snažnim Micro LED procesorom te 24 milijuna pojedinačno upravljanih LED lampica za izvrsnu kvalitetu prikaza, kao i odnosom okvira i zaslona u omjeru od 99%. Micro LED televizor također omogućuje i ambijentalni način rada za opuštanje, koji sadrži tri ekskluzivna likovna rada umjetnika Refika Anadola.

Nagrade je osvojio i Samsung QN900A Neo QLED televizor od 85 inča zahvaljujući svojim rješenjima na području kvantnog procesuiranja prikaza, umjetnoj tehnologiji te inovativnoj tehnološkoj implementaciji izvora svjetlosti. Nova serija QLED i Neo QLED televizora dolazi i s novim funkcijama poput Caption Moving, Sign Language Zoom te Multi-Output Audio.

Za inovativnost su nagrađeni i neki od najnovijih Samsung kućanskih aparata te rješenja za pametnu kuću. Tako se među dobitnicima pronašao i Samsung Bespoke 4-Door Flex – najnoviji hladnjak u nagrađivanoj Bespoke seriji s četiri vrata te naprednim i fleksibilnim opcijama, poput novog pretinca za piće.
Dodatno, nagradu je osvojio i Samsung Family Hub 2021 sa svojim intuitivnim i prilagodljivim 21,5-inlnim LED zaslonom osjetljivim na dodir, omogućavajući lako povezivanje s drugim uređajima kako bi svakodnevno kuhanje, zabava i razmjena poruka postalo jednostavno za svakog korisnika. Isto tako, Samsung je na CES 2021 predstavio i najnoviju WF8800A perilicu za rublje koja automatski prilagođava cikluse pranja pomoću intuitivnog Smart Dial sučelja.
Sudionike sajma svakako je impresionirao i najnoviji JetBot 90 AI + robotski usisavač s LiDAR i 3D senzorima te prednjom kamerom koje pokreću Intelova tehnološka rješenja, kao i s Clean Station postoljem koje se samostalno prazni. Novi nagrađeni revolucionarni usisavač je Jet 95 Cordless Stick Vacuum s automatskim sustavom za pražnjenje prašine u integriranog u postolju za punjenje.

Kao najbolja mikrovalna pećnica sa snagom od 1100 watta, nagradu je osvojila je Samsung over-the-range (OTR) mikrovalna pećnica odličnog dizajna za lako uklapanje u svaku kuhinju te ventilacijskim sistemom koje koristi napajanje od 550 cu.ft/min. usisnog kapaciteta.

Svakako treba istaknuti i Samsung Front Control Slide-in indukcijsku ploču s Flex Duo zonom za napredno kuhanje uz korištenje bežićnog interneta, Smart Dial korisničkog sučelja te ugrađenog Air Fry režima za stvaranje ukusnijih obroka. Tu je i SmartThings Cooking koji pruža jedinstveno kulinarsko iskustvo uz pomoć Whisk's Food umjetne inteligencije, a u svojim mogućnostima nudi preporuku recepata kao i sastavljanje liste namirnica za dnevnu kupovinu.
Na kraju, jedan od nagrađenih proizvoda je i Samsung pročišćivač vode (Family Faucet/Chef Facut) uz mogućnosti spajanja na internet i glasovnih naredbi, a sastoji se od svije slavine za različitu upotrebu s lakom horizontalnom ili vertikalnom instalacijom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti