Samsung osvojio 61 nagradu na svjetski priznatom natjecanju u dizajnu iF Design

Samsung je dobio 34 iF Design nagrade, među kojima su nagrade za Galaxy Fold, Galaxy Watch Active2, Space Monitor, AirDresser i Samsung indukcijska ploča, ali i brojne druge nagrade koje dodjeljuje iF Design.

Martina Čizmić | 09.02.2020. / 08:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Samsunga su se pohvalili osvajnjem čak 61 nagrade, od kojih sudvije posebne nagradena svjetski priznatom natjecanju u dizajnu International Forum(iF) Design Award 2020. Samsung je osvojio čak 34 nagrade za dizajn proizvoda, osam za inovativni dizajn, 17 za komunikaciju novih proizvoda te dvije za dizajn ambalaže.

Posebne nagrade Samsung je osvojio za Sero TV i Bespoke, jedinstveni hladnjak. Poput pametnog telefona i tableta, Sero TV ima mogućnost zakretanja i odabira vodoravne i okomite orijentacije te se ističe svojim modernim i elegantnim dizajnom. Inovativna Bespoke linija hladnjaka prilagodljiva je svakom korisniku, a sastoji se od osam modela u rasponu od jedinice s jednim vratima do jedinice s četiri vrata. Također nudi zamjenjivu prednju ploču elegantno dizajniranih vrata s materijalima i bojama koje su prilagodljive životnom stilu pojedinca. Točnije, vrata od hladnjaka svojim se dizajnom stilski uklapaju u svaku kuhinju.

Samsung je u koraku s najnovijim lifestyle trendovima te na tome baziramo inovacije, imajući pritom uvid u potrebe korisnika u budućnosti, kojima su inovacije prilagođene. Tvrtka ustraje u zadovoljavanju potreba korisnika nudeći jedinstvena kreativna rješenja, sjedinjujući inovativne tehnologije s izazovnim kreativnim novitetima, rekao je Dontae Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj Centra za korporativni dizajn, Samsung Electronics.

Samsung je dobio 34 iF Design nagrade, među kojima su nagrade za Galaxy Fold, Galaxy Watch Active2, Space Monitor, AirDresser i Samsung indukcijska ploča.

Dvije iF Design nagrade u kategoriji ambalaže proizvoda za  ambalažu Galaxy Folda koja sadrži inovativne nove grafike koje prikazuju preklopne verzije Galaxy loga te za Galaxy Note10 i Note10+ pametne uređaje koji imaju ekološki prihvatljivu ambalažu koja ne sadrži elemente štetne za okoliš.

Osam iF Design nagrada u kategoriji jedinstvenih koncepata Samsung je osvojio za projekte poput GEMS (Gait Enhancing & Motivating System) medicinskog pomagala koje pomaže pri
korekciji kralježnice i pomaže praćenje zdravlja putem mobilnih pomagala te  Device Sync, značajke koja omogućava jednostavno povezivanje IoT uređaja putem Vision Recognition i tehnologije generativne vizualizacije u stvarnom vremenu.

iF Design Award, svjetski priznato natjecanje u dizajnu u organizaciji iF International Forum Design GmbH, prvi je put održano u Njemačkoj 1953. godine. Projektne prijave podložne su sveobuhvatnoj ocjeni dizajna, inovativnosti, funkcionalnosti i sedam dodatnih kategorija, uključujući proizvode, ambalažu, komunikaciju i profesionalne koncepte.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti