Samsung predstavio zvijer: Prvi zakrivljeni 240Hz 4K gaming monitor na svijetu

Novi gaming monitori iz linije Odyssey prilagođeni su potrebama gamera, ali i svih onih koji žele iskusiti osjećaj uranjanja u multimedijski sadržaj.

Martina Čizmić | 07.08.2022. / 12:09

Samsung Odyssey Neo G7 (Foto: Samsung)

Samsung je predstavio nove monitore za igranje videoigara Odyssey G85NB iG75NB za 2022.. Kako ističu G85NB prvi je 240Hz 4K gaming monitor na svijetu, a dostupan je u formatu od 32 inča.

Novi 32-inčni Odyssey Neo G8 prvi je monitor na svijetu koji kombinira 4K (3,840 x 2,160) 1000R zakrivljeni VA panel s tehnologijom Quantum Matrix, s brzinomosvježavanja od 240Hz i vremenom odziva od 1ms (GtG). Kako ističu u Samsungu, 4K rezolucija također je podržana rasponom boja do 95% DCI-P3 raspona boja. Dizajn Neo G8 inspiriran je kultnim stilom Odyssey Neo G9, nudeći cool vanjštinu koja je prepuna vrhunskih značajki za igranje.

Zajedno s AMD FreeSync Premium Pro, brzina osvježavanja 4K 240Hz monitora za igre i ultranisko vrijeme odziva od 1ms omogućuju igračima da dobiju točnost u stvarnom svijetu kako bi maksimalno iskoristili svoj potencijal i natjecali se na najvišoj razini u bilo kojem okruženju za igranje. Neo G8 također koristi Quantum Mini LED tehnologiju, omogućavajući ultra-finu i preciznu kontrolu gusto upakiranih LED dioda, osiguravajući da igrači vide i tamne i svijetle scene onako kako su zamislili. Uz to, Quantum HDR 2000 s vršnom svjetlinom od 2000 nita ima omjer statičkog kontrasta milijun prema jedan.

CoreSync osvjetljenje koje se nalazi na stražnjoj strani monitora automatski detektira boje na ekranu i projicira ih u stvarnom životu kako bi stvorilo dublji osjećaj uranjanja.

Samsung Odyssey Neo G8 (Foto: Samsung)

Odyssey Neo G8 opremljen je novom tehnologijom prikaza nazvanom Matte Display koja pruža zaštitu protiv odbljeska i refleksije, smanjujući ometanja.Ima i postolje podesivo po visini (HAS), kao i funkciju zakretanja i naginjanja za ergonomsku učinkovitost i montažu u skladu s Udrugom za standarde video elektronike (VESA). Ergonomsko postolje, uz Auto Source Switch+, osigurava da monitor radi za korisnika i uklanja svako trenje tijekom korištenja za maksimalnu izvedbu, produktivnost i udobnost. Igrači također mogu brže doći do svog sadržaja, bez potrebe za listanjem višestrukih ulaza, jednostavnim uključivanjem računala kako bi monitor odmah prepoznao i prebacivao se između ulaza.

G85NB je nedavno dobio priznanje za svoju inovativnu tehnologiju i proglašen je pobjednikom u kategoriji CES 2022 Best of Innovation gaming, kao i počasnim dobitnikom CES 2022 Innovation Award, također u kategoriji gaminga.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti