Samsung smanjuje cijene: Galaxy S7 bit će jeftiniji od S6?

Prema posljednjim glasinama Samsung će novi model iz Galaxy S serije predstaviti početkom sljedeće godine, a bit će jeftiniji u odnosu na aktualni Galaxy S6

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.11.2015. / 09:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što iz Samsunga nisu bili pretjerano zadovoljni s prodajom jednog od svojih najjačih modela Galaxy S6, samo nekoliko mjeseci nakon predstavljanja ova je kompanija smanjila njegovu cijenu kako bi poboljšali prodaju. Iako je riječ o jednom od najboljih modela na tržištu, veliki pritisak konkurencije – s jedne strane Applea i njegovih novih modela iPhonea koji se odlično prodaju te brojnih kineskih kompanija koje na tržištu konkuriraju prvenstveno nižom cijenom, učinio je svoje tako da je ova kompanija u posljednjim kvartalima zabilježila smanjenje prodaje pametnih telefona (osim posljednjeg kvartala kada su zabilježili veću prodaju, no tada je prodan veliki broj jeftinijih telefona).

Glasine o novom modelu iz Galaxy S serije mrežom kruže već duže vremena te bi, ako se te informacije pokažu istinitim, južnokorejska kompanija Galaxy S7 trebala predstaviti u siječnju, odnosno već za dva mjeseca. S obzirom da se krajem veljače održava najveći mobilni sajam na svijetu (Mobile World Congress) na kojem velike mobilne kompanije često predstavljaju svoje najjače uređaje, Samsung bi ih predstavljanjem u siječnju mogao preduhitriti i privući još veći broj korisnika. No, rano predstavljanje, čini se, neće biti jedini Samsungov adut već će ova kompanija, prema kineskom analitičaru Pan Jiutangu, dodatno smanjiti cijenu svog telefona kako bi Galaxy S7 bio još konkurentniji na tržištu. Govori se o oko deset posto nižoj cijeni u odnosu na Galaxy S6 čija je cijena, podsjetimo, ove godine već smanjena tako da bi njegov nasljednik trebao biti cjenovno povoljniji u odnosu na novi model iPhonea i ostale top modele većih mobilnih kompanija.

Naravno, dok bi na ovaj način povećali prodaju i udio svojih telefona na tržištu, Samsung će tako i smanjiti profitnu maržu i ostvarivati manje prihode po prodanom telefonu. Osim Galaxyja S7, Samsung sljedeće godine priprema i njegovu Edge verziju sa zakrivljenim ekranom te nove modele Note i Edge+ pametnih telefona čije predstavljanje ipak ne trebamo očekivati prije kolovoza ili rujna. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti