Samsung ulazi u automobilsku industriju: Za 8 milijardi dolara kupio kompaniju Harman

Južnorejski Samsung Electronics u ponedjeljak je izvijestio da kupuje američkog dobavljača autodijelova.

Monika Nožić Monika Nožinić | 14.11.2016. / 16:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Samsung Electronics danas je objavila da je pristala na kupnju kompanije Harman International Industries za 112 dolara po akciji u gotovini, što dovodi do toga da je ukupna vrijednost investicije osam milijardi dolara. Ovaj će potez Samsung smjestiti u sam vrh na tržištu povezanih tehnologija, a posebno automobilske eletronike, što ostaje prioritet za Samsung. Harman je lider na tržištu povezanih automobilskih rješenja, a gotovo dvije trećine prijavljene prodaje ove kompanije u prethodnih 12 mjeseci odnosilo se na automobilsku industriju.

"Harman se savršeno uklapa u Samsung u pogledu tehnologija, proizvoda i rješenja, a udruživanje snaga je prirodni nastavak naše automobilske strategije u kojoj se nalazimo već neko vrijeme", poručio je Oh-Hyun Kwon, direktor kompanije Samsung. Harman ima značajno iskustvo u projektiranju i integraciji sofisticiranih automobilskih tehnologija i već ima jake veze s nekima od najvećih imena u automobilskom svijetu.

Ova će akvizicija Samsungu omogućiti i pristup Harmanovim softverskim dizajnerskim rješenjima na području otključavanja tržišnog potencijala Internet Of Things platforme. Samsung će također dobiti pristup Harmanovim vodećim brendovima i audio sustavima kao što su Harman Kardon, JBL, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Revel i Infinity.

Izvor: TheVerge/Sammobile

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti