Samsungov patent otkrio inovacije koje možemo očekivati na pametnim satovima u budućnosti

Nakon što prijave patente, tvrtke ne moraju krenuti u njihov razvoj tako da nije poznato hoćemo li i Samsung krenuti u razvoj sata na kojem će primijeniti taj patent.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.02.2023. / 16:34

Samsung Galaxy Watch5 - 4 (Foto: Zimo)

Popularnost pametnih satova sve je veća te su mnogima zamijenili klasične satove s kazaljkama kakve smo godinama koristili. Sa svakom novom generacijom, ovi uređaji dobivaju nove i sve korisnije opcije, a proizvođači su pogotovo usmjereni na fitness i zdravlje.

Samsung Galaxy Watch5 - 3 RECENZIJA: Samsung Galaxy Watch 5 ima genijalne nove opcije, ali i jednu manu

No neke kompanije razmišljaju i izvan okvira, što pokazuju i nedavno prijavljeni patenti. O Appleovom patentu koji opisuje sat koji bi se mogao odvojiti od remena i koristiti zasebno, dok bi se u kućištu spojenom na remen nalazila kamera, već smo pisali. Sada su na mreži objavljene informacije i o Samsungovom patentu za pametni sat s ugrađenim projektorom.

Južnokorejska kompanija prva je predstavila pametni telefon s ugrađenim projektorom prije više od deset godina, no pokazalo se kako ta opcija nije previše zanimljiva korisnicima. Patent za Galaxy Watch čini se prilično zanimljivim, iako bi tek u praksi trebali saznati koliko bi takva opcija bila korisna, odnosno koliko bi se često koristila.

Patent opisuje minijaturni projektor u obliku luka smješten u kućište sata, a koji može projicirati sliku na gornji dio dlana. Kako bi se osigurao optimalni prikaz slike, projektor može prilagoditi svjetlinu i žarišnu duljinu, stoji u patentu. Zanimljivo, projektor može prikazivati sliku koja se razlikuje od sadržaja na ekranu samog sata. Kao neki od primjera kada bi ta opcija mogla biti zanimljiva, odnosno kada bi se mogla koristiti spominju se prikazi prijenosa i multimedijalni sadržaj. Npr. ako u poruci primite nekakav video koji nije prilagođen za prikaz na ekranu sata, takav bi se video mogao prikazati na ruci.

Samsung Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro Samsung novom serijom satova naglasak stavio na digitalno praćenje zdravlja

Nije poznato hoće li se ekipa iz Samsunga odlučiti na razvoj prototipa, odnosno samog uređaja na temelju tog patenta, no svakako je zanimljivo vidjeti o kakvim inovacijama razmišljaju u velikim tehnološkim kompanijama, odnosno kakve bi novitete jednom mogli vidjeti na pametnim satovima u budućnosti.

Izvor: Wareable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti