Scatlett Johansson pokupila nagradu za ulogu u filmu “Ona”

Opisan kao jedan od najoriginalnijih filmova posljednjeg desetljeća, film „Ona“ svakako već sada spada u sam vrh redateljskih ostvarenja Spikea Jonzea. Na www.rottentomatoes.com film „Ona“ trenutno ima 100% pozitivnih kritika što ove godine nije uspjelo niti jednom filmu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 19.11.2013. / 09:32

Scatlett Johansson pokupila nagradu za ulogu u filmu “Ona”

Opisan kao jedan od najoriginalnijih filmova posljednjeg desetljeća, film „Ona“ svakako već sada spada u sam vrh redateljskih ostvarenja Spikea Jonzea. Na www.rottentomatoes.com film „Ona“ trenutno ima 100% pozitivnih kritika što ove godine nije uspjelo niti jednom filmu.

Glavni glumac filma je Joaquin Phoenix, a u sporednim ulogama pojavljuju se Amy Adams, Rooney Mara i Scarlett Johansson. Upravo je ona ovoga vikenda proglašena najboljom glumicom na netom završenom filmskom festivalu u Rimu, a posebna je zanimljivost to što se prvi puta u povijesti dogodilo da nagradu za najbolju glumicu dobiva osoba koja se u filmu uopće ne pojavljuje. Johansson je jedna od glavnih kandidata za nominaciju za istu ulogu za prestižnu nagradu Oscar, a hoće li inače tradicionalna Akademija napraviti presedan – ostaje nam tek vidjeti. 

Radnjom smješten u bliskoj budućnosti u Los Angelesu, film prati Theodorea Twomblyja (Phoenix), kompleksnog duhovnog čovjeka koji za život zarađuje pišući dirljiva, osobna pisma za druge ljude koji mu taj posao plaćaju. Slomljenog srca nakon što mu je propala dugačka ljubavna veza, Theodora zaintrigrira novi napredni operativni sistem – koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija. Nakon što ga pokrene upozna „Samanthu“ (Johansson), bistar ženski glas koji je ujedno pronicljiv, osjećajan i iznenađujuće humorističan. Kako njezine potrebe i želje rastu u tandemu s njegovim, njihovo prijateljstvo se produbljuje u ljubavnu vezu.

Film „Ona“ u domaća kina stiže u veljači 2014. godine!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti