Microsoft for Startups i akcelerator Startup Wise Guys pozivaju sve zainteresirane tehnološke startupove u ranoj fazi da se prijave na njihov SEE Growth Camp koji će se održati od 17. do 19. travnja 2018. godine u Zagrebu.

Riječ je o trodnevnom kampu za do deset odabranih timova, a fokus će biti na pomoći startupima u rastu i uspješnom skaliranju svog proizvoda na europskom i svjetskom tržištu. Program će uključivati upoznavanje s tehnološkim trikovima, savjetovanje s mentorima 1:1, prezentiranju projekta i rad na opipljivim ključnim idejama poput strategije razvoja proizvoda i regionalnog plana ekspanzije.

Na Architecture Design Sessions stručnjaci iz Microsofta radit će sa svakim od startupova s ciljem poboljšavanja njihovog trenutnog ili budućeg proizvoda, Kako bi se startupi mogli prijaviti, njihov proizvod mora biti u MVP ili beta fazi, imati barem pilot korisnike, plan za skaliranje u inozemstvu, a osnivači moraju imati strast i odlučnost potrebnu za uspjeh.

Događaj je prvenstveno namijenjen startupima iz država jugoistočne Europe - Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Albanije, a u navedenu skupinu uključena je i Moldavija, kao i neke druge zemlje.

Prijave su otvorene do 5. travnja 2018. godine putem linka: https://www.microsoft.com/en-us/growth-bootcamp/.

Microsoft for Startups (Foto: Microsoft) (Foto: Microsoft)

Cijeli Microsoftov poslovni model temelji se na suradnji s IT zajednicom, što uključuje i startupe. Zahvaljujući svojoj veličini i iskustvu, poduzetnicima početnicima možemo skratiti put do uspjeha i pomoći im da osvoje regionalno ili globalno tržište. Ovaj bootcamp savršena je prilika da startupi dobiju više informacija o našoj platformi Azure i na koji način im može olakšati poslovanje, iskoristiti savjete od drugih osnivača startupa, kao i vodećih akceleratora iz regije, rekla je Nina Šindija, StartUp Manager u Microsoftu.

Sredinom veljače započeo je program Microsoft for Startups, s kojim kreće dvogodišnji ciklus investicije od 500 milijuna američkih dolara, koja će startup tvrtkama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava. Startupi su nezaobilazan generator inovacija, a kako bi im omogućio brži rast, Microsoft će postati partner s osnivačima kompanija i investitorima diljem svijeta.

Već istražujemo startupe iz Hrvatske, Srbije i Moldavije za pristupanje našem akceleratoru na Baltiku. Tehničkog talenta u regiji očito ima, ali vidimo kako se puno osnivača muči kako bi svoj posao pokrenuli izvan domaćeg ili regionalnog tržišta. Već smo započeli akceleratorski program u suradnji s akceleratorom ImpactHub Beograd, a sad se veselimo suradnji s Microsoftom kako bi startupima u ranoj fazi pomogli da postanu uspješni na globalnoj razini, rekao je Cristobal Alonso, globalni CEO Startup Wise Guys.

Microsoft for Startups i Startup Wise Guys organiziraju SEE Growth Bootcamp uz podršku sljedećih partnera: Tehnološki park Zagreb, Razvojna agencija Zagreb, ImpactHub Zagreb, EIT Digital, ABC accelerator, ImpactHub Beograd i South Central Ventures.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju