Šef Alphabeta od zaposlenika traži da u kraće vrijeme ostvare bolje rezultate

Pichai je zaposlenicima poručio kako bi svi trebali razmisliti o tome kako da smanje distrakcije i podignu ljestvicu kada je u pitanju izvrsnost proizvoda i produktivnost.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.08.2022. / 15:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom nedavnog sastanka sa zaposlenicima, prvi čovjek Alphabeta, kompanije koja uključuje i Google, Sundar Pichai, upozorio je na trenutačnu makroekonomsku situaciju i izazove koji se nalaze ispred njih. Također, spomenuo je i produktivnost zaposlenika rekavši da postoji zabrinutost da naša produktivnost nije tamo gdje bi trebala biti. Takvi komentari nisu dobro sjeli zaposlenicima, od kojih neki strahuju da bi mogli ostati bez posla.

Slika nije dostupna Googleovi zaposlenici nezadovoljni s prihodima

Alphabet je u drugom kvartalu zabilježio najslabiji kvartalni rast od drugog tromjesečja pandemične 2020. godine. Razlozi se nalaze u globalnoj gospodarskoj situaciji, odnosno padu gospodarskih aktivnosti koji se, naravno, osjeća i na tržištu (digitalnog) oglašavanja na kojem Alphabet okreće najveći novac.

Kako bi kompanija bila bolja i učinkovitija, Pichai želi pronaći način na koji mogu u kraće vrijeme ostvariti bolje rezultate. Kako bi došao do rješenja zatražio je pomoć od svih zaposlenika za čije je prijedloge otvoren kako bi stvorili kulturu koja je još fokusiranija na proizvode i korisnike.

Spomenuo je i kako bi svi trebali razmisliti kako da smanje distrakcije i podignu ljestvicu kada je u pitanju izvrsnost proizvoda i produktivnost, što naravno neće biti jednostavno, a da bi u tome uspjeli, najavio je i novu inicijativu koju je nazvao “Simplicity Sprint”. U sklopu te inicijative menadžment će pozvati zaposlenike da s njima podijele svoje ideje o načinima na koji mogu povećati produktivnosti i ubrzati razvoj proizvoda. Menadžeri Alphabeta već su zaposlenicima podijelili dokument s različitim pitanjima na koje trebaju dati odgovore, a koji bi im mogli pomoći u ispunjenju tog cilja da u kraće vrijeme ostvare bolje rezultate.

Slika nije dostupna Šef Googlea uvjeren: Umjetna inteligencija čovječanstvu će biti važnija od struje ili interneta

Ono što bi ipak trebalo smiriti zaposlenike ove kompanije, barem trenutačno, jest komentar Fione Cicconi, jedne od glavnih osoba za zapošljavanje u kompaniji koja je rekla da Alphabet ne samo neće otpuštati ljude, već će nastaviti sa zapošljavanjem. No svima je jasno da bi se, s daljnjim pogoršanjem gospodarske situacije, i to u nekoj budućnosti moglo promijeniti.

Izvor: NY Post
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti