“Šminkerica” Ivana Blažoti iz Hrvatskog Telekoma prešla u Agrokorov mStart

Ivana Blažoti svoj poslovni put započela je portalom Šminkerica, prvom i najveće regionalne beauty zajednice. Jedno je vrijeme s portalom provela u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva da bi svoju karijeru nastavila u Hrvatskom Telekomu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 05.02.2015. / 11:12

“Šminkerica” Ivana Blažoti iz Hrvatskog Telekoma prešla u Agrokorov mStart

Ivana Blažoti svoj poslovni put započela je portalom Šminkerica, prvom i najveće regionalne beauty zajednice. Jedno je vrijeme s portalom provela u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva da bi svoju karijeru nastavila u Hrvatskom Telekomu.

Od nedavno, Ivana je postala dio Agrokorovog mStarta, poslovno-tehnološke tvrtke orijentirane na razvoj, implementaciju, integraciju i podršku poslovnih informacijskih sustava i rješenja.

Tvrtka mStart danas zapošljava preko 130 zaposlenika od kojih preko 85% ima visoku stručnu naobrazbu. 2013. godine, tvrtka je uprihodila približno 130 milijuna kuna.

Ivana je tako od nedavno dio mStart tima te će raditi na poziciji specijalista za razvoj e-poslovanja. Povodom njezine nove radne pozicije, popričali smo s Ivanom o njezinim novim izazovima.

Od nedavno si prešla u Agrokor - mStart, možeš nam ukratko reći o čemu se točno radi? 

U  mStartu  radim od nedavno, a zaposlena sam na poziciji specijalista za razvoj e-poslovanja. Natječaj za posao bio je raspisan lani te sam jako sretna i ponosna što su u mStartu upravo meni odlučili prepustiti prvo radno mjesto ovog tipa. 

Koji će biti tvoj zadatak na novoj radnoj poziciji? 

Moj opis posla uključivat će upravljanje razvojem web rješenja primarno za mStart, ali i ostale članice Agrokor koncerna te razvoj novih online usluga i jačanje segmenta digitalnog marketinga mStarta. Kako sam u Agrokor prešla iz online sektora Hrvatskog Telekoma, recimo da moj opis posla ostaje sličan, ali se mijenja industrija. 

I sama si prošla jedan put startupa, koliko misliš da su važni startupi u Hrvatskoj? 

Šminkerica je bila jedno divno poslovno iskustvo koje je započelo još u vrijeme studentskih dana, a omogućila mi je prije svega brdo poznanstava i prva poslovna iskustva, što se pokazalo vrlo korisnim u daljnjem radu, ali i zapošljavanju. Ovakvo iskustvo preporučila bih svakom tko ima ideju u koju vjeruje i poduzetnički duh. Uvijek se možete osloniti i na pomoć startup inkubatora koji će vam ukazati na potencijale kojih ni sami niste svjesni kada nešto započinjete iz ljubavi i gotovo bez ikakvog poslovnog iskustva. Općenito smatram da je ljubav prema onome što radite glavni preduvjet uspjeha. 

Smatram da je startup scena u Hrvatskoj proteklih nekoliko godina uzela maha, što me neizmjerno veseli, jer nema ničeg što više frustrira nego kad imate super ideju, ali za nju nitko nema sluha ili ne prepoznaje njen potencijal. Upravo tu uskače startup zajednica i „poslovni anđeli“ koji vam daju taj dodatni poticaj, bilo financijski, bilo savjetodavni, a koji vrlo često bude upravo ono što vam nedostaje da realizirate i monetizirate svoju ideju. Smatram da su startupi mladim, kreativnim ljudima koji inače ne bi imali prilike pokazati svoj puni potencijal odličan vjetar u leđa te ih zato smatram vrlo važnima. 

Po tvom mišljenju, koji problemi u Hrvatskoj koče razvoj startupa ili ako ima koji su boljka naspram drugih država? 

Osobno sam najviše problema tijekom startup iskustva imala s državnom birokracijom. Isto tako, smatram da bi se i fakulteti, posebno oni tehničkog i informatičkog usmjerenja, trebali više angažirati oko poticanja poduzetništva i motivacije srednjoškolaca da više upisuju tehničke fakultete, no tu je pomak u pozitivnom smjeru već vidljiv. 

Gdje se vidiš za 5-10 godina? 

Svoju specijalizaciju za online tehnologije smatram punim pogotkom, pa bih svakako voljela napredovati u tom smjeru, a mStart mi se u tom kontekstu čini odličnim radnim okruženjem.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti