Snap priprema nove verzije svojih "pametnih" naočala

Spectacles 2.0, kako ih nazivaju mediji, trebale bi biti otporne na vodu i dolaziti u novim bojama.

Martina Čizmić | 04.03.2018. / 12:25

Spectacles (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako su bile spektakularno najavljivane, Snapove "pametne" naočale Spectacles nisu pronašle put do svih korisnika Snapchata. Nakon početne pompe, nekako su pale u zaborav većine korisnika. Dijelom jer ih je bilo problem nabaviti (Snap ih je prodavao iz žutih kioska koji bi se nasumično pojavljivali po SAD-u), a dijelom jer su se pojavila pitanja privatnosti onih koje se fotografira i snima takvim naočalama. 

I baš kad smo mislili da je to poglavlje iza Snapa, pojavile su se informacije kako bismo već ove godine mogli vidjeti novu verziju Spectaclesa, a 2019. i verziju s dvije kamere.

Spectacles 2.0, kako ih nazivaju mediji, trebale bi biti otporne na vodu i dolaziti u novim bojama (prve su bile dostupne u crnoj, plavoj i narančastoj).

Treća verzija, koja bi trebala svjetlo dana ugledati sljedeće godine, mogla bi izgledati potpuno drugačije. Navodno bi trebale imati aluminijske okvire, okrugle leće i dvije kamere koje bi omogućile snimanje u 3D-u. Iako još nema nikakvih službenih informacija, navodno bi se cijena Spectaclesa 3.0 mogla kretati oko 300 dolara (1800 kuna), što je dvostruko više od cijene trenutnih Spectaclesa koja se kreće oko 130 dolara (oko 785 kuna).

Izvor: PCMag

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti