Sony je danas na press konferenciji objavio nove linije internet HDTV-a sa integriranim GoogleTV softwareom o kojima smo nedavno pisali, te set-top box koji služi kao dodatak ukoliko već posjedujete HDTV.

TV dolazi sa 4 USB porta, 4 HDMI ulaza i WiFi mogućnostima. Dostupni su u četiri veličine 24”, 32”, 40” i 46”, a cijene se kreću od 599$ za najmanji odnosno 24” model, do 1,399$ što je cijena najvećeg 46” modela. Ukoliko već imate HDTV, Sony je lansirao 400$ vrijedan set-top box koji ima iste funkcije kao TV samo što uključuje Blu-ray player.

Svi novi televizori iz Sonyeve ponude dolaze sa QWERTY tipkovnicom koja nalikuje na joystick Playstationa, i optičkim mišem kako bi se lakše i brže mogli koristiti aplikacijama, pretraživanjima i organizacijom vaših programa na Google TVu.

Korisnici će moći birati između programa uživo, web sadržaja ili aplikacija poput Pandore, YouTuba, Twittera ili NBA. Program koji gledate može se umanjiti i zaključati u nekom od kuteva dok vi pretražujete sadržaj na Googleu (nešto slično kao nekadašnji Picture in Picture). Aplikacije sa Google Android Marketplacea optimizirati će se za rad na TV-u i očekuju se tokom sljedeće godine.

Jeff Goldstein, Sonyjev potpredsjednik za kućne proizvode i servise, izjavio je kako će kupnja ovakvih uređaja brzo rasti. Očekuje se da će do 2015. godine 43 milijuna državljana SAD-a koristiti TV spojen na internet.

Novi televizori kreću u prodaju u subotu na SonyStyle.com i u nedjelju u Best Buy trgovine diljem svijeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju