Sonyjev novi Xperia XZ2 Premium stiže u prodaju idući tjedan, a znamo i koliko će koštati u Hrvatskoj

Vrhunske performanse za zahtjevne korisnike uz flagship cijenu.

Martina Čizmić | 05.09.2018. / 16:19

Xperia XZ2 Premium (Foto: Sony) (Foto: Sony)

Novi pametni telefon iz Sony Mobilea, Xperia XZ2 Premium stigao je u Hrvatsku i u prodaji će se naći idući tjedan.

Pametni telefon za koji iz Sonya ističu da ima kamera s najvišom ISO osjetljivosti na svijetu - 12800 za videosnimanje, kao i ultravisoku osjetljivost od 51200 za fotografije pri jako slabom osvjetljenju. Ova tehnologija prethodno se mogla vidjeti isključivo kod fotoaparata s izmjenjivim objektivima, a sve je to moguće zahvaljujući Sonyjevom novom sustavu dvostrukih senzora u Motion Eye Dual kameri i AUBE procesoru signala fuzijske slike. Može snimati i reproducirati 4K HDR videozapise te ih prikazivati na svom 5,8-inčnom 4K HDR zaslonu. Uz to, moguće je snimati 960fps Super slow motion videozapise u HD-u ili u Full HD-u i uz memory-stacked senzora slike napraviti dramatične videozapise. XZ2 Premium ima prednju kameru s 13 MP, 1/3,06-inčni senzor slike i zaslonsku bljeskalicu.

Xperia XZ2 Premium (Foto: Sony) (Foto: Sony)

Xperia XZ2 Premium ima 3540 mAH bateriju velikog kapaciteta, a omogućeno je i Qi punjenje za brzu obnovu energije, koje radi i s novim Bežičnim postoljem za punjenje (Wireless Charging Dock WCH204) i ostalim Qi punjačima.

Sa 6GB radne memorije i 64GB prostora za pohranu, koji je moguće proširiti do ukupno 400GB, ovaj uređaj može se pohvaliti i ultimativnim procesorom Qualcomm Snapdragon 845 te Android O operativnim sustavom.

Xperia XZ2 Premium dizajniran je da bude izdržljiv pa ima Corning Gorilla Glass 5 staklo s obje strane, a oznaka IP65/IP685 omogućava mu da bude otporan na prskanje i polijevanje. Bit će dostupan u dvije moderne boje, kromirano crnoj (Chrome Black) i kromirano srebrnoj (Chrome Silver).

U Hrvatskoj je dostupan od sljedećeg tjedna po cijeni od 6.699,00 kuna u slobodnoj prodaji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti