SpaceX se sprema za novi test Starshipa: Hoće li i ovaj eksplodirati?

Glavno je pitanje hoće li novi Starship uspjeti odraditi testni let i preživjeti ili će i on završiti u plamenu?

Branimir Vorša | 26.03.2021. / 12:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Je li 11 sretan broj za SpaceX? Doznat ćemo uskoro jer već danas ta bi kompanija mogla pokušati novi test rakete prototipa svog budućeg Starshipa. Posljednjih nekoliko završilo je u plamenu. 

Iako iz SpaceX-a nisu potvrdili da će u petak doista i provesti novo testiranje prototipa rakete za svoj budući Starship, sve je spremno za lansiranje prototipa SN11.

Ceste oko Boca Chica Villagea su zatvorene, a vremenski okvir od 12 sati za provođenje tog novog testa započinje u podne i trajat će do ponoći po hrvatskom vremenu.

Lokalno stanovništvo i druge zainteresirane građane lokalne vlasti upozoravaju da ako žele promatrati to testiranje, neka to učine sa sigurne udaljenosti.

Slika nije dostupna Još jedan velik uspjeh za Muska: SpaceX-ova raketa Starship odradila je savršeno slijetanje i... spektakularno eksplodirala

Slika nije dostupna FAA pokrenuo istragu protiv SpaceX-a: Žele znati jesu li prekršili sigurnosna pravila i tako uzrokovali eksploziju Starshipa

Podsjetimo, posljednji Starshipov prototip SN10 zapravo je uspješno odradio visinski test te uspješno i sletio, no onda je nekoliko minuta nakon slijetanja eksplodirao.

Izvor: Space.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti