Nakon što je kupio tvrtku Lala, Apple bi mogao napraviti još jedan veliki korak za svoj preglednik Safari. Naime, kako tvrde neki izvori iTunesi bi mogli postati sastavni dio Safarija.

Nakon što je prošle godine Apple kupio glazbeni streaming  servis Lala za 80 milijuna dolara, te sagradio ogroman kompleks u Sjevernoj Karolini, pretpostavlja se da će na sljedećem iPod eventu Apple predstaviti novi spoj iTunesa i Safarija.

Iako zvuči ludo, ako malo detaljiziramo situaciju ovo bi mogao biti logičan poslovni potez Applea. Naime, iTunesi više neće postojati kao zasebna aplikacija već će postojati kao web aplikacija putem koje ćete moći sinkronizirati vaš iPhone preko Safarija. Tim potezom Apple automatski dobiva ogroman udio na tržištu preglednika.

Za sada iTunesi će i dalje ostati kao desktop aplikacija. Untaoč naporima Amazona i ostalih servisa da istisnu iTunese sa tržišta, čini se kako ipak prodaja multimedijskog sadržaja na iTunesima i dalje nadmašuje konkurenciju, te će vjerojatno tako biti dokle god ćemo vidjeti rast prodaje iOS uređaja.

Via [ThreeGuys]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju