Što se sve događalo na Gamescom konferenciji ove godine?

Prošli tjedan u Kölnu od 14.08 do 17.08 održao se najveći europski sajam digitalne zabave. Više od 335 000 posjetitelja imali su prilike sudjelovati u novoj generaciji video igra.

Dino Musliu Dino Musliu | 19.08.2014. / 11:01

Što se sve događalo na Gamescom konferenciji ove godine?

Prošli tjedan u Kölnu od 14.08 do 17.08 održao se najveći europski sajam digitalne zabave. Više od 335 000 posjetitelja imali su prilike sudjelovati u novoj generaciji video igra.

Sastali su se tamo najveći giganti iz svijeta video igra, Sony, Microsoft, Ubisoft, Activision, Electronic Arts te razni drugi developeri i tvrtke za distribuciju i razvoj video igara. Mi izdvajamo neke od najvažnijih vijesti koje su obiljžile ovogodišnji gamescom.

Prvi je svoju konferenciju započeo Microsoft. Najveća ovogodišnja najava bila je nova Lara Croft, Rise of the Tomb Raider koja će biti ekskluziva za Xbox One. Microsoft je također najavio dva nova paketa Xbox One verzije koje stižu krajem ove godine. Za bijeli Xbox One paket koji dolazi sa igrom Sunsed Overdrive trebat će izdvojiti 400 eura, dok će drugi paket biti specijalno izdanje Call of Duty: Advaned Warfare konzole sa 1 TB prostora na disku te će trebati izdvojiti 500 dolara. Na svojoj konferenciji Microsoft je predstavio nove nadolazeće hitove iz kojih najviše izdvajamo novu Fifu 15 te Assasin's Creed Unity koje će biti dostupne i za PS4 te PC verziju. Predstavio je i Microsoft i neke ekskluzive posebno za Xbox One kao što su Quantum Break, Forza Horizon 2, HALO 5, Sunset Overdrive te Fable Legends.

Assassin's Creed Unity

Halo 5: Guardians

Fifa 15

Rise of the Tomb Raider

Sony je svoju konferenciju započeo sa dvije velike vijesti. Playstation 4 prodan je u brojci od 10 milijuna primjeraka. Također Sony je najavio nadolazeću nadogradnju sowtware Verzija 2.0 koja donosi SharePlay funkciju. Playstation TV mikro-konzola je također dobila službeni datum izlaska 14. studeni za Europsko tržište po cijeni od 99 eura.

Sony nije puno govorio o servisu za streamanje igra Playstation Now. Jedino je poznato da će 2015 beta verziju doći u Veliku Britaniju.

Bilo je puno novosti spomenuto za nadolazeće hitove na Sonyevoj konferenciji. Predstavljena je tako velika novost da hit  Zombie survival igra DayZ dolazi na PS4 konzolu. Predstavljene su i neke nove igre uz nove trailere te novosti vezano za igre poput Far Cry 4, Destiny, The Tomorrow Children, Rime, WiLD, horror igre P.T te velika vjest kojom je Metal Gear Solid V: The Phantom Pain također najavljen i za PC. Dobili smo i novosti vezano uz Playstation 4 ekskluzive The Order: 1886, novi DLC standalone Infamous: First Light, LittleBigPlanet 3 te novi trailer vezanu za PS4 ekskluzivu imenom DriveClub koja će u svojoj osnovnoj inačici biti besplatna PlayStation Plus korisnicima. Moći će se i kupiti puna vezija igre i tako otključavati razne dionice za utrkivanje te razne nove automobile. 

Metal Gear Sold V

Far Cry 4

 

Destiny 

DriveClub

The Order: 1886

inFamous First Light

LittleBigPlantet

Uz Sonyevu i Microsoftovu konferenciju, bilo je tu naravno i bezbroj drugih naslova najavljenih za jesen i zimu ove godine te neke od nadolazećih hit igra i za 2015. Prikazan je multiplayer gameplay za novi Call of Duty, saznali smo novosti vezane uz Dead Island 2, Dragon Age: Inquastion, The Witcher 3. Nova ekspanzija za World of Warcraft dobila je i sluzbeni datum izlaska 13. studenog ove godine te novi Cinematic trailer.  Evo i nekoliko trailera koje smo izdvojili za vas.

Call of Duty: Advanced Warfare

Dead Island 2

Dragon Age: Inquastion

World of Warcraft: Warlords of Draenor

Foto Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti