Stručnjaci za sigurnost upozoravaju, nemojte raditi ovo s WhatsAppom

WhatsApp je relativno sigurna aplikacija kada govorimo o razmjeni poruka i drugog multimedijskog sadržaja.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.10.2016. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako WhatsApp slovi kao sigurna aplikacija kada je u pitanju razmjena informacija između dvoje ljudi, eksperti za sigurnost ističu kako ipak treba pripaziti na neke stvari.

Naime, kada instalirate WhatsApp primit ćete obavijest želite li raditi backup vaših razgovora na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj bazi ili nikada. Iz kompanije tvrde kako vaši razgovori mogu jedino biti vidljivi između pošiljatelja i primatelja, te kako niti oni sami nemaju uvid u poruke i sadržaj koji se šalje. S druge strane iz Electronic Frontier Foundationa kažu kako bi ipak trebali biti oprezniji sa sadržajem, pogotovo kada radite backup ili koristite WhatsApp preko web aplikacije.

“Iako su poruke i medijski sadržaj između korisnika kriptirani, WhatsApp ne kriptira online backup vaših razgovora.”, ističu iz EFF-a. Točnije, to bi značilo da sve vaše poruke, fotografije, video snimke i ostali sadržaj mogu biti pohranjeni na cloud bez ikakve zaštite. Cyberkriminalcima je potencijalno omogućeno da dođu do vaših podataka preko backup datoteka i čitaju što god žele.

Korisnicima se preporučuje da ne rade backup podataka na cloud, te isto to vrijedi i za vaše sugovornike. Također EFF kaže da bi daleko sigurnije bilo da se napravi desktop aplikacija radije nego web sučelje. Sve u svemu, svi bi trebali pripaziti kako koristite WhatsApp dok se ne riješe te stvari!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti