Jack Dorsey godinama je bio na čelu Twittera i njegovo se ime gotovo poistovjećivalo s tom društvenom platformom. Tijekom njegovog boravka na čelu Twittera ta je društvena platforma (i tvrtka) proživljavala svoje najbolje dane.

No, čini se kako Dorsey baš i nije sretan s onim u što se Twitter pretvorio. U odgovoru na upit jednog od pratitelja na Twitteru, za čim najviše žali vezano uz tu platformu, Dorsey je dao zanimljiv odgovor.

Najveći problem i ono zbog čega najviše žalim je što je postao kompanija, napisao je Dorsey u tvitu.

 

 

Iako bi to neke moglo navesti da pomisle kako Dorsey žali što je Twitter uopće nastalo, to baš i nije tako.

Već je ranije izražavao svoje žaljene što je Twitter prerastao u kompaniju. Da može sve ponoviti, kaže, radije bi ga pretvorio u protokol.

Ne vjerujem da bi bilo koji pojedinac ili institucija trebali biti vlasnici društvenih medija ili općenito gledano medijskih kompanija. Trebao bi biti otvoren i provjerljiv protokol, napisao je još u travnju Dorsey.

 

 

Na pitanje da pojasni što bi točno htio da Twitter bude Dorsey je pojasnio: Protokol. Definitivno ne može biti u vlasništvu države ili kompanije. To postaje jasnije svakim danom.

 

 

Jesu li ovi stavovi pobuđeni cijelom sapunicom s Elonom Muskom i kupovinom Twittera ili je Dorsey pod starije dane promijenio neke stavove, teško je reći. Ono što je poznato je da će se, iako više nije dio Twittera, Dorsey naći u listopadu na sudu u sporu između Muska i kompanije. Tada možda saznamo još kakve zanimljive informacije o Twitteru.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju