Sve je spremno za napetu završnicu šeste sezone A1 Adria Lige

Iako ove godine finalne okršaje nećemo vidjeti na Zagrebačkom Velesajmu, uživo ih možete pratiti u sklou Reboot Online Games Weeka.

Martina Čizmić | 26.11.2020. / 16:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najbolje regionalno esport događanje od danas ulazi u finale šeste sezone koje se ove jeseni zbog globalne pandemije, nažalost, neće održati uživo na Zagrebačkom velesajmu.

Unatoč tome, finalni okršaji u četiri igre odvijat će se u sklopu Reboot Online Games Week powered by A1 uživo iz ESPORTS studija powered by A1 Adria League te prikazivati na streaming servisima i društvenim mrežama A1 Adria Lige. Finala u mobilnim igrama održat će se u četvrtak (Brawl Stars) i petak (Clash Royale) od 17 sati, dok su za vikend već od 13 sati na rasporedu ostale igre – CS:GO u subotu te FIFA21 u nedjelju.

Brawl Stars

U ovoj sezoni Brawl Starsa dominiraju Good Game timovi. Organizacija koja je tek ove godine ušla u esport doslovno se prošetala grupnom fazom u ovoj igri. Tako su u finalu završili Good Game Gold i Red protiv kojih ćemo gledati i Code Lyoko i FA Deadly.

Clash Royale

Clash Royale je, s druge strane, donio mnogo promjena. Crushers Esports postali su Team AMG, BCBG Esports su postali Team LAZR, a Totem Esports je u posljednjem odigranom kolu nastupao ni manje ni više nego kao Joža Esports. Ova previranja u imenovanju dobro su išla s previranjima u plasmanu, ali Team LAZR i Flayn eSports su još od samog početka čvrsto uhvatili vrh tablice i nisu ga pustili. U finalu u petak im se pridružuju Tribe Academy i Joža Esports.

CS:GO

“Dobri stari” CS:GO ove nas je godine opet iznenadio i pokazao zašto je jedan od najvoljenijih esportova u povijesti. Prije početka grupne faze mnogi su na vrh stavljali prošlogodišnje finaliste Blink i lvlUP, ali onda se stvorio tim Shock Bomb i čak tri kola prije kraja glatko osigurao prolazak u finale. Četvrti finalist je EAGLES.

FIFA

Ova sezona donijela je zanimljiv obrat u FIFA natjecanju. Naime, FIFA21 izašla je upravo tijekom sezone, pa je zato liga odigrana u dvije različite verzije igre. Prva dva mini finala u igri FIFA20, a posljednje u novom nastavku. Ovo je za neke igrače bio veći izazov, za neke manji, a u nedjeljnim finalnim mečevima će se boriti esad1memic, Ajdin977, Brstimir i amke.

Kao odličan uvod u uzbuđenja koja donosi završnica šeste sezone A1 Adria Lige održan je se panel o revoluciji gaminga uz 5G. Baro „Pougljeni Mrav“ razgovarao je sa Zoranom Arambašićem, direktorom planiranja i razvoja radijske pristupne mreže u A1 Hrvatska te Darianom Škaricom, direktorom tvrtke Delta Reality. Trojac je objasnio kakve će promjene i mogućnosti donijeti 5G, kako će se to odraziti na daljnji razvoj VR, AR i MR tehnologija, na pojedine segmente gaming industrije te u konačnici na svakodnevni život svih nas. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti