Popularni tehnološki sajam IFA Berlin, koji će se održati od 1. do 5. rujna 2023. godine, na jednom će mjestu okupiti više od 2000 robnih marki iz 48 zemalja svijeta, najavili su organizatori sajma. 

Kao glavne teme sajma ove su se godine nametnuli povezani živt, održivost, umjetna inteligencija i robotika, ali i, kao i dosad, tehnološke inovacije.

IFA Berlin Nakon mnogo nagađanja ipak postignut dogovor: IFA ostaje u Berlinu

Upravo zato glavni će fokus IFA-e biti na inovacijskom središtu IFA NEXT koji će ugostiti više od 400 startupova. Istovremeno sa sajmom, održat će se IFA Summit na kojem će se okupiti čelnici globalnih tehnoloških lidera kako bi razgovarali o ključnim pitanjima koja oblikuju industriju – od održivosti do umjetne inteligencije i robotike.

Posjetitelji sajma IFA, na 130.000 četvornih metara izložbenog prostora raspoređenog u 26 dvorana, moći će iskusiti nove tehnologije, ali se i u prvom Selu održivosti upoznati sa zelenim inovacijama, pametnim aplikacijama, najboljim praksama održivosti i još mnogo toga. U skladu s održivošću, posjetitelji će u radionici za popravke na licu mjesta moći popraviti male pokvarene kućanske uređaje, a u Kući pametnog življenja iskusiti život u održivom okruženju budućnost – s tehnologijom koja je već danas dostupna.

Honor na IFA Berlin 2023 Uoči IFA Berlin, Honor poslao zagonetnu poruku

Kuća robota, dom robota pokretanih umjetnom inteligencijom upoznat će ih sa strojevima koji pomažu ljudima živjeti ispunjene živote, a istovremeno pružaju vezu između virtualnog i stvarnog svijeta.

Tempo inovacija se ubrzava. Veliki trend iz posljednjih nekoliko godina se nastavlja; pametan uređaji, inteligentne platforme i 5G povezivost omogućuju potrošačima da stalno poboljšavaju život iskustva. Tehnologija brzo mijenja zabavu, bilo da je riječ o Metaverzumu ili kroz interaktivne videoigre, ističu organizatori te dodaju kako će posjetitelji imati priliku upoznati inovatore i tehnološke pionire poput Jordija van den Busschea, poznatiji kao Kwebblekop, koji će istraživati ​​kako umjetna inteligencija pomaže ljudima da izraze svoju kreativnost. Među dugim popisom ostalih govornika su Diana zur
Lowen, Michael Fisher, zvani Captain2Phones; AI stručnjakinja Ivana Bartoletti; Profesor Chris Miller, autor bestselera “Chip War” i dr. Tina Klüwer, članica Vijeća budućnosti njemačke vlade.

Jordi Van Den Bussche Youtuber pronašao način kako se odmoriti od influencanja, a i dalje zarađivati novac

Ovogodišnje uvodne riječi održat će dvije kineske tvrtke: Hisense koji će objaviti uzbudljivu najavu koja će pokazati kako će tvrtka produbiti svoju povezanost s europskim tržištem te HONOR koji će istražiti uspon nove sklopive tehnologije i njezin utjecaj na kreativnost i životni stil ljudi.

Uz već dobro poznata imena poput Siemensa, Boscha, Mielea, Electrolux, Liebherr, Jura, Beko Grundig, Vestel i Hama, do Samsung, LG, Haier, TCL, Sharp, Panasonic i fitbit, po prvi put ove godine u Berlinu će izlagati SpaceX i Tesla.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju