Svi drumom, Huawei šumom: Kako vam se sviđa mogući novi dizajn kamera na P50 Pro+?

Najnovije neslužbene fotografije nadolazećeg Huaweijevog P50 pametnog telefona koje su procurile na internet, pokazuju posve jedinstven, i vjerujemo za mnoge, neobičan dizajn stražnjih kamera.

Branimir Vorša | 25.03.2021. / 14:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nazvati dizajn stražnjih kamera na Huaweiju P50 jedinstvenim, na temelju najnovijih fotografija koje su procurile na internet, zvuči preblago. Ako je vjerovati tim neslužbenim fotografijama novog dizajna, Huawei doista korača u nekom svojem smijeru.

Portal Slashgear dizajn već naziva "krugovi u jajetu", ali upozoravaju kako neslužbene fotografije isto tako dolaze iz "manje pouzdanog izvora" te da razmaknuti raspored kamera na njima "nema smisla u praksi".

Prema fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, čini se da će Huawei P50 Pro+ imati pet kamera ugrubo podijeljenih u dvije neproporcionalne skupine.

U gornjoj skupini nazire se kamera s periskopskom lećom, zajedno u paru s manjom kamerom odmah ispod. Te dvije kamere čine gornji krug, a obzirom na veličinu tog očito glavnog senzora, posve je zbunjujuće da dijeli prostor s još jednom, znatno manjom kamerom.

Donji krug čine četiri senzora od kojih su tri zapravo kamere, a dok četvrti, prema pisanju portala GSMArena izgleda kao 3D ToF (Time-of-Flight) senzor.

Izvan tih krugova smještena je bljeskalica i naravno Leica logo.

No, ljepota je, kažu, u očima promatrača, a ti promatrači su krajnji korisnici. No, kao što je to slučaj od kraja 2019. godine, vizualni dojam je i dalje sekundaran problem za Huawei, koji kao što je poznato, operira bez Googleovih servisa i aplikacija, što je za mnoge u konačnici presudni faktor pri odluci o kupnji novog smartphone uređaja.

U mnogim recenzijama nakon rečenice "... i dalje nema podršku Googlea", sva priča o novim modelima Huaweija prestaje, što je krajnje nepravedno prema seriji mobitela koja je unazad više godina doista postavila brojne standarde u branši.

Izvor: Slashgear

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti