Svjetska zdravstvena organizacija ističe: Treća doza cjepiva nije luksuz već zaštita za najranjivije

Porast stope prijenosa zaraze COVID-19 diljem Europe tijekom dva protekla tjedna, uz nisku razinu cijepljenja u nekim zemljama, duboko je zabrinjavajući.

Hina | 30.08.2021. / 13:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Treća booster doza cjepiva protiv COVID-19 način je da se zaštite najranjiviji, a "ne luksuz", rekla je u ponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija.

WHO je ranije ovaj mjesec rekao da podaci ne upućuju da postoji potreba za dodatnim cijepljenjem, te da bi docjepljivanje u cijelosti cijepljenih osoba dodatno povećalo nejednakost između bogatih i siromašnih zemalja.

Slika nije dostupna Izrael tvrdi da treća doza cjepiva usporava širenje delta soja

Slika nije dostupna Pfizer objavio prve rezultate testiranja treće doze cjepiva, a odobrenje stiže već u rujnu? "Rezultati su obećavajući"

Slika nije dostupna Treba li krenuti s trećom dozom ili pričekati da cijeli svijet dobije barem prvu? Mišljenja su podijeljena

Treća doza cjepiva nije luksuz koji je oduzet nekome drugome tko još uvijek čeka na prvu dozu. To je način da se zaštite najranjiviji, rekao je na brifingu za novinare Hans Kluge, čelnik WHO-a Europa.

Kluge je također rekao da je porast stope prijenosa zaraze COVID-19 diljem Europe tijekom dva protekla tjedna, uz nisku razinu cijepljenja u nekim zemljama, duboko zabrinjavajući.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti