Telegram zanimljivim opcijama korisnicima čestitao novu godinu

Na popularnoj komunikacijskoj platformi sada su dostupne brojne nove i korisne opcije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.01.2023. / 12:13

Telegram (Foto: Telegram)

Krajem prošle godine Telegram je nadogradio svoju aplikaciju brojnim novim opcijama koje će, među inim, korisnicima omogućiti veću privatnost u komunikaciji, omogućiti više prostora za pohranu itd. Među najzanimljivijim opcijama svakako je zamagljivanje fotografija i videozapisa koji se šalju. Naime, kada je ta opcija aktivirana, primatelju će sadržaj zamagljen, odnosno zamućen kako ne bi odmah shvatio o čemu je riječ, što stvara efekt iščekivanja i iznenađenja.

Pavel Durov "Nemojte upotrebljavati WhatsApp": Osnivač Telegrama upozorava na opasnost korištenja popularne aplikacije

Opcija se aktivira dodirom na meni označen s tri točkice u gornjem desnom dijelu ekrana, a da bi primatelj pregledao fotografiju odnosno video, morat će na nju kliknuti. Ranije je ta opcija bila rezervirana samo za tekstualne poruke.

Još jedan novitet koji će cijeniti korisnici aplikacije odnosi se na upravljanje pohranom podataka, odnosno sadržaja s Telegrama koji je pohranjen na telefonu. Sadržaj s Telegrama prikazat će se u obliku grafa kako bi korisnici znali koliko pojedini sadržaj (fotografije, videozapisi i drugo) zauzimaj mjesta na telefonu. Nakon toga korisnici mogu obrisati sadržaj koji zauzima previše prostora, no naknadno ga je moguće ponovno preuzeti s Telegramova clouda.

Pored toga, s novom nadogradnjom predstavljene su i neke nove animacije, alati za crtanje, ali i korisnici će sada moći sakriti svoju profilnu fotografija od javnosti, odnosno njihova će fotografija biti vidljiva samo kontaktima, dok će za ostale osobe moći koristiti drukčiju fotografiju. Također, za svaku osobu s liste kontakata moći će se dodijeliti posebna fotografija.

Prosvjednik u Rusiji drži fotografiju Pavela Durova 2018. Direktor Telegrama bijesan: Optužuje Apple za blokadu “revolucionarnih” noviteta u njihovoj komunikacijskoj aplikaciji

Za grupe s više od 100 članova sada će se moći sakriti popis tih članova kako ih drugi članovi ne bi stalno kontaktirali, širili spam poruke i slično. Nadogradnja s novim opcijama korisnicima je dostupna od posljednjih dana prošle godine.

Izvor: Sam Mobile
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti