Tiha patnja gamera, ROG Strix SCAR II GL704GW, dostupan i u Hrvatskoj

Pažnja je posvećena i najmanjim detaljima pa je tako tipkovnica testirana na impresivnih 20 milijuna pritisaka tipki.

Martina Čizmić | 31.01.2019. / 09:00

Asus ROG Strix SCAR II (Foto: Asus) (Foto: Asus)

Gameri u Hrvatskoj od sad imaju priliku svoje vještine brusiti na novom prijenosniku iz Ausove Republic of Gamers serije. Radi  se o  ROG Strix SCAR II (GL704GW), prvom prijenosniku na našem tržištu s novom NVIDIA GeForce RTX grafičkom karticom.

Strix SCAR II GL704GW je opremljen snažnim komponentama i inovativnim funkcijama, uključujući najnoviji Intel Core i7-8750H procesor 8. generacije i NVIDIA GeForce RTX 2070 grafičku karticu sa 8 GB videomemorije. HyperCool Pro sustav za hlađenje s dva ventilatora osigurava da prijenosnik radi bez problema čak i pri maksimalnom opterećenju. Posjeduje 17,3-inčni ekran frekvencije osvježavanja od 144 Hz i vremena odziva od 3 ms, ali je, zahvaljujući uskim okvirima oko ekrana, čitav uređaj dimenzijama sličan prijenosnicima koji imaju ekran dijagonale 15,6 inča.

Asus ROG Strix SCAR II (Foto: Asus) (Foto: Asus)

Izdržljivo kućište kombinira kamuflažnu teksturu i teksturu kevlara, inspirirane pucačinama iz prvog lica. Cjelokupnom dojmu doprinosi i atraktivno AURA Sync RGB osvjetljenje. Armoury Crate je prateći softver koji, pored namještanja parametara za igranje, omogućava potpunu kontrolu nad osvjetljenjem, koje se lako može prilagoditi željama igrača. Tipkovnica rasporedom elemenata podsjeća na stolne tipkovnice za igranje, s pozadinskim osvjetljenjem i jasno naglašenim WASD tipkama.

Fokusirani na procesor i grafičku karticu, mnogi ne pridaju pažnju ostalim komponentama, a ROG Strix SCAR II se ima čime pohvaliti i u drugim aspektima. Pored brzog M.2 NVMe SSD-a, tu je i novi 802.11ac Wave 2 Wi-Fi, koji pruža stabilnu bežičnu konekciju. Mini DisplayPort s podrškom za G-SYNC monitore i HDMI 2.0 omogućavaju povezivanje 4K UHD monitora i televizora.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti