TikTok izbačen sa službenih uređaja u Europskoj komisiji

Zaposlenicima je naređeno da uklone TikTok sa službenih uređaja, ali i privatnih ako ih koriste u poslovne svrhe.

Hina | 23.02.2023. / 10:55

Društvena mreža TikTok
Društvena mreža TikTok - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

 Europska komisija zabranila je osoblju korištenje kineske aplikacije TikTok iz sigurnosnih razloga, u najnovijem primjeru sve većih napetosti Pekinga i zapada.

 

Zapadne vlade uznemirene su dokazima da kineske tehnološke tvrtke pomažu Komunističkoj partiji i njezinim obavještajnim službama u prikupljanju golemih količina podataka diljem svijeta - s posebnim fokusom na političke i sigurnosne ciljeve velike vrijednosti.

Slika nije dostupna EU zaprijetio popularnoj društvenoj mreži: "Nećemo oklijevati uvesti sve moguće sankcije"

Visoki dužnosnik rekao je za Politico da je u četvrtak ujutro cijelom osoblju naređeno da uklone TikTok sa svojih službenih uređaja, ali i sa svojih privatnih uređaja ukoliko na njima imaju instalirane aplikacije povezane s poslom.

Članovi osoblja moraju izbrisati poslovne aplikacije sa svojih privatnih uređaja ako inzistiraju na zadržavanju TikToka.

Druge institucije Europske unije, uključujući Vijeće i Parlament, vjerojatno će slijediti zabranu kineske aplikacije, iako bi moglo proći puno više vremena da Europski parlament provede takvu politiku.

Zabrana će vjerojatno biti javno objavljena na redovnom podnevnom brifingu Komisije.

Društvena mreža TikTok - 2 Američki Kongres svojim zaposlenicima zabranio instalaciju popularne aplikacije na službene uređaje

Sjedinjene Države već su zabranile TikTok na mnogim vladinim uređajima, dok Nizozemska razmatra zabranu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti