TikTok počinje eksperimentirati s AI chatbotovima

Nakon Snapchata koji je predstavio chatbot MyAI, sada je i TikTok predstavio vlastiti chatbot baziran na umjetnoj inteligenciji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.05.2023. / 11:41

TikTok, ilustracija (Foto: Getty Images)

Chatbotovi bazirani na umjetnoj inteligenciji polako osvajaju i društvene mreže. Led je prvi probio Snapchat koji je nedavno predstavio chatbot MyAI kojem korisnici te mreže mogu postavljati pitanja, mogu od njega dobiti preporuke oko stvari koje ih zanimaju, može im pisati pjesme i tekstove pa čak i sudjelovati u razgovoru više korisnika. Prilikom predstavljanja ovog alata iz Snapa su se unaprijed ispričali za sve potencijalne neugodnosti koje bi MyAI mogao izazvati, a nakon predstavljanja mnogi su kritizirali ovaj Snapov novitet.

TikTok, ilustracija Posao iz snova za TikTokere: Agencija plaća tisuću dolara za dan gledanja videozapisa na ovoj platformi

S umjetnom inteligencijom sada su se odlučili eksperimentirati i u TikToku. Kineska društvena mreža počela je s testiranjima svog alata baziranog na umjetnoj inteligenciji, no na početku je on dostupan samo na jednom tržištu - na Filipinima. Chatbot je nazvan Tako i korisnicima se pojavljuje u gornjem desnom dijelu ekrana, a njegova uloga jest poboljšati iskustvo korištenja te društvene mreže.

Primarni zadatak chatbota Tako jest da korisnicima pomogne u pretraživanju i otkrivanju sadržaja kako bi na TikToku mogli pronaći zanimljive videozapise koji će ih inspirirati. Također, chatbot bi im mogao davati više informacija o nekim objavama i videozapisima koji se prikazuju korisnicima. Iz TikToka poručuju kako su tek u ranoj fazi istraživanja ovog chatbota te da, barem za sada, nemaju planove o daljnjim testiranjima.

Na ZDNetu kažu kako se čini da, nakon što se Snapchat nije proslavio sa svojim chatbotom, niti TikTok ne želi žuriti s implementacijom umjetne inteligencije u svoju društvenu mrežu. Ipak, njihovi budući potezi ovisit će o rezultatima testiranja jer ako se pokaže da je broj pregleda, kao i angažmana korisnika na TikToku značajno porastao s umjetnom inteligencijom, nije teško zaključiti kako će ovu tehnologiju početi koristiti i na drugim tržištima.

Zabrana, ilustracija Krenulo je: Ova je država i službeno zabranila TikTok, no hoće li zabrana i opstati?

Također, kako je AI postala neizbježna tehnologija, možemo pretpostaviti da će, prije ili kasnije, sve društvene mreže predstaviti vlastite alate kako bi izvukle maksimum od umjetne inteligencije i povećale aktivnosti i broj samih korisnika.

Izvor: ZDnet


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti