Tim ex-4glory otplesao "posljednji ples" i osvojio LAN finale Adria CS:GO Prvenstva 2022.

Finale Adria CS:GO Prvenstva 2022 putem prijenosa na različitim kanalima svakog je dana pratilo više od 25 tisuća jedinstvenih gledatelja.

Martina Čizmić | 05.08.2022. / 10:49

Tim ex-4glory (Foto: Esport Adria)

Na prošlotjednom LAN finalu Adria CS:GO Prvenstva 2022. među četiri ekipe najboljim se pokazao ex-4glory, koji je slavio u finalu pobjedom na ekipom XTEAM.

Mjesec dana natjecanja kulminiralo je velikom LAN završnicom Adria CS:GO Prvenstva 2022 u Zagrebu u kojoj su se našle ekipe BLINK, XTEAM, MONAD i ex-4glory. Tijekom dva dana natjecanja uživo, gledatelji su mogli uživati u zanimljivim mečevima, napetim situacijama i emocijama. Kao glavni favorit nametnuo se XTEAM, koji se kvalificirao na završnicu bez izgubljenog meča, a ranije ove godine i osvojio CEE Champions 2022.

Završnicu su otvorili BLINK i ex-4glory koji su snage odmjerili na tri mape. Bez obzira na napeti Mirage koji je otišao u produžetke, na kraju je ipak slavio ex-4glory. Sličan su scenarij gledatelji mogli vidjeli i u drugom meču dana, kada je s 2:1 slavio XTEAM protiv odličnog MONAD Esportsa. Prvi dan je završio pobjedom ekipe BLINK, koja je u dvije mape i nakon triler završnice 25:23 izbacila MONAD.

Gameri PVT Mole i Lavvek Lavvek i PVT Mole za Zimo: Treba mijenjati mindset ljudi, pa da shvate da se od gaminga može ugodno živjeti

Drugi dan počeo je plasmanom XTEAM-a u finale nakon pobjede nad srpskom petorkom ex-4glory. Međutim, ex-4glory se brzo vratio pobjednom nad BLINK-om u dvije vrlo napete mape i osigurao revanš protiv XTEAM-a u finalu.

Revanš je otišao na stranu ex-4gloryja u dvije mape sa spektaklom na Ancient mapi koju su uzeli u produžetku. Bio je to zaista posljednji ples ekipe ex-4glory, barem pod tim imenom. Igrači su upravo prije Adria CS:GO Prvenstva 2022 ostali bez podrške organizacije. Luka “c0llins” Živanović je ponovo pokazao da je zasigurno jedan od najboljih regionalnih igrača i statistički je najbolji igrač završnice što mu je donijelo i MVP nagradu za najboljeg igrača, a s njim i machina ULTIMA staklenu podlogu. Njegov suigrač, Dimitrije “DiMKE” Veljković, završio je na drugom mjestu s minimalnom razlikom.

Finale Adria CS:GO Prvenstva 2022 je na službenom prijenosu istovremeno u jednom trenutku pratilo više od 3300 ljudi, dok su sam prijenos svaki dan uključilo više od 25 tisuća jedinstvenih gledatelja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti