Na prošlotjednom LAN finalu Adria CS:GO Prvenstva 2022. među četiri ekipe najboljim se pokazao ex-4glory, koji je slavio u finalu pobjedom na ekipom XTEAM.

Mjesec dana natjecanja kulminiralo je velikom LAN završnicom Adria CS:GO Prvenstva 2022 u Zagrebu u kojoj su se našle ekipe BLINK, XTEAM, MONAD i ex-4glory. Tijekom dva dana natjecanja uživo, gledatelji su mogli uživati u zanimljivim mečevima, napetim situacijama i emocijama. Kao glavni favorit nametnuo se XTEAM, koji se kvalificirao na završnicu bez izgubljenog meča, a ranije ove godine i osvojio CEE Champions 2022.

Završnicu su otvorili BLINK i ex-4glory koji su snage odmjerili na tri mape. Bez obzira na napeti Mirage koji je otišao u produžetke, na kraju je ipak slavio ex-4glory. Sličan su scenarij gledatelji mogli vidjeli i u drugom meču dana, kada je s 2:1 slavio XTEAM protiv odličnog MONAD Esportsa. Prvi dan je završio pobjedom ekipe BLINK, koja je u dvije mape i nakon triler završnice 25:23 izbacila MONAD.

Gameri PVT Mole i Lavvek Lavvek i PVT Mole za Zimo: Treba mijenjati mindset ljudi, pa da shvate da se od gaminga može ugodno živjeti

Drugi dan počeo je plasmanom XTEAM-a u finale nakon pobjede nad srpskom petorkom ex-4glory. Međutim, ex-4glory se brzo vratio pobjednom nad BLINK-om u dvije vrlo napete mape i osigurao revanš protiv XTEAM-a u finalu.

Revanš je otišao na stranu ex-4gloryja u dvije mape sa spektaklom na Ancient mapi koju su uzeli u produžetku. Bio je to zaista posljednji ples ekipe ex-4glory, barem pod tim imenom. Igrači su upravo prije Adria CS:GO Prvenstva 2022 ostali bez podrške organizacije. Luka “c0llins” Živanović je ponovo pokazao da je zasigurno jedan od najboljih regionalnih igrača i statistički je najbolji igrač završnice što mu je donijelo i MVP nagradu za najboljeg igrača, a s njim i machina ULTIMA staklenu podlogu. Njegov suigrač, Dimitrije “DiMKE” Veljković, završio je na drugom mjestu s minimalnom razlikom.

Finale Adria CS:GO Prvenstva 2022 je na službenom prijenosu istovremeno u jednom trenutku pratilo više od 3300 ljudi, dok su sam prijenos svaki dan uključilo više od 25 tisuća jedinstvenih gledatelja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju