Boston Dynamics posljednjih je godina objavio brojne videozapise svojih robota s kojima je oduševio, a ponekad i uplašio milijune ljudi diljem svijeta. Napredak koji su postigli sa svojom robotskom tehnologijama te mogućnosti koje danas imaju njihovi roboti prilično su nevjerojatni.

Roboti Atlas u akciji Parkour nije nikakav problem: Pogledajte kakve akrobacije mogu izvoditi roboti Atlas

Roboti Atlas tako su se dokazali kao korisni skladišni radnici, ali i odlični gimnastičari koji izvode pokrete u parkouru kao i ljudi. Spot, kojeg su neki mediji prozvali zastrašujućim robotskim psom, posao je dobio u policiji (no samo na kratko), testirala ga je i vojska, no nekima je poslužio i kao - kućni ljubimac. Također, dokazao se i u borbi protiv koronavirusa jer je omogućio komunikaciju sa zaraženima bez bliskog kontakta doktora i pacijenata, ali i kao konobar.

Boston Dynamics ovaj je tjedan objavio novi videozapis s kojim je ponovno prikazao nevjerojatne mogućnosti robota Spot. Kao inspiracija poslužio im je Mick Jagger i Rolling Stonesi te njihova pjesma “Start Me Up” s albuma Tattoo You objavljenog prije 40 godina. Kako možete vidjeti u priloženom videozapisu, Spot je u potpunosti skinuo Jaggera i njegove pokrete, dok su ostali roboti vjerno pratili Jaggerov bend.

Slika nije dostupna Nadamo se da vam ove upute nikada neće zatrebati: Evo kako se obraniti od napada policijskog robotskog psa

Ovo nije prvi put da su roboti Boston Dynamicsa impresionirali svojim plesnim mogućnostima te su se prošle godine roboti Atlas i Spot raspištoljili na pjesmu Do You Love Me, a taj video do sada je pregledan skoro 40 milijuna puta. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju