Tko ima bolje pokrete, robot ili Jagger? Pogledajte video koji pokazuje nevjerojatne mogućnosti robota Spot

Robot Spot odlično je skinuo Jaggerove pokrete te se ponovno dokazao kao sposoban plesač.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.10.2021. / 08:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Boston Dynamics posljednjih je godina objavio brojne videozapise svojih robota s kojima je oduševio, a ponekad i uplašio milijune ljudi diljem svijeta. Napredak koji su postigli sa svojom robotskom tehnologijama te mogućnosti koje danas imaju njihovi roboti prilično su nevjerojatni.

Slika nije dostupna Parkour nije nikakav problem: Pogledajte kakve akrobacije mogu izvoditi roboti Atlas

Roboti Atlas tako su se dokazali kao korisni skladišni radnici, ali i odlični gimnastičari koji izvode pokrete u parkouru kao i ljudi. Spot, kojeg su neki mediji prozvali zastrašujućim robotskim psom, posao je dobio u policiji (no samo na kratko), testirala ga je i vojska, no nekima je poslužio i kao - kućni ljubimac. Također, dokazao se i u borbi protiv koronavirusa jer je omogućio komunikaciju sa zaraženima bez bliskog kontakta doktora i pacijenata, ali i kao konobar.

Boston Dynamics ovaj je tjedan objavio novi videozapis s kojim je ponovno prikazao nevjerojatne mogućnosti robota Spot. Kao inspiracija poslužio im je Mick Jagger i Rolling Stonesi te njihova pjesma “Start Me Up” s albuma Tattoo You objavljenog prije 40 godina. Kako možete vidjeti u priloženom videozapisu, Spot je u potpunosti skinuo Jaggera i njegove pokrete, dok su ostali roboti vjerno pratili Jaggerov bend.

Slika nije dostupna Nadamo se da vam ove upute nikada neće zatrebati: Evo kako se obraniti od napada policijskog robotskog psa

Ovo nije prvi put da su roboti Boston Dynamicsa impresionirali svojim plesnim mogućnostima te su se prošle godine roboti Atlas i Spot raspištoljili na pjesmu Do You Love Me, a taj video do sada je pregledan skoro 40 milijuna puta. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti