Trump kao inspiracija za aplikaciju koja prati koliko često muškarci prekidaju žene

Neka se svačiji glas jednako čuje!

Monika Nožić Monika Nožinić | 08.03.2017. / 15:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Aplikacija pod nazivom Woman Interrupted kreirana je kako bi pratila koliko puta muškarci tijekom razgovora prekidaju žene. Aplikacija koristi mikrofon koji se nalazi na pametnom telefonu, analizira razgovore i na taj način bilježi koliko je puta došlo do prekidanja.

Aplikaciju je kreirala brazilska agencija BETC, a vrijeme izlaska ove aplikacije podudara se s današnjim Međunarodnim danom žena. Kreatori ističu da je aplikacija inspirirana prvom debatom između Donalda Trumpa i Hillary Clinton za vrijeme predsjedničke kampanje u SAD-u.

Woman Interrupted besplatno je dostupna za iOS i Android platforme, a kako bi odredila broj prekida, prati koliko puta se muški glas preklopio sa ženskim. Nakon završetka razgovora, aplikacija mapira broj prekida koje korisnici mogu pratiti.

Iako je namijenjena ženama, kreatori ističu da je mogu koristiti svi oni koji nisu svjesni koliko često prekidaju žene u razgovoru.

Kako se broj korisnika bude povećavao, agencija će napraviti globalnu kartu koja će pokazati koliko je muško prekidanje zastupljeno u cijelom svijetu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti