Twitter uklonio oznaku o državnom financiranju medija poput NPR-a

Twitter je uklonio oznake o državnom financiranju ili povezanošću s državom s računa raznim medijskih organizacija u petak, piše Reuters.

Hina | 21.04.2023. / 11:55

Twitter (Foto: Afp)

Twitter je uklonio oznaku medij koji "financira vlada" s računa američkog Nacionalnog javnog radija (National Public Radio - NPR), BBC-a i kanadskog CBC-a.

Uklonjena je i oznaka "medij povezan s kineskom državom" s računa kineske novinske agencije Xinhua i računa novinara koji rade za takve medije.

Elon Musk na Twitteru Prvi veliki medij napustio Twitter zbog kontroverznog sustava označavanja

Prvi su od 2020. spomenutu oznaku dobili računi kineskih državnih medija i njihovih urednika te nekih ključnih vladinih dužnosnika, a mediji poput NPR-a i CBC-a dobili su oznaku tek ranije ovog mjeseca.

Zbog toga su NPR i CBC prestali objavljivati na svojim Twitter računima, argumentirajući da dodijeljena oznaka ne opisuje točno njihov status.

U prošlotjednom intervjuu za BBC, milijarder, vlasnik Twittera Elon Musk rekao je da Twitter pokušava biti "precizan" te da razmatra mogućnost promjene oznake.

Naš cilj je jednostavno biti što istinitiji i točniji. Prilagođavamo oznaku u 'javno financiran' (medij), što je nešto čemu se teško usprotiviti, kazao je Musk.

Twitter, NPR, CBC i BBC nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar o uklanjanju oznake.

Papa Franjo Počelo uklanjanje plavih kvačica: Musk nije poštedio niti papu Franju

Twitter je u četvrtak također uklonio plavu kvačicu s profila tisuća ljudi, uključujući slavne osobe, novinare i istaknute političare poput Hillary Clinton.

Među onima koji su izgubili svoje značke su i bivši američki predsjednik Donald Trump, suosnivač Microsofta Bill Gates i zvijezda reality TV programa Kim Kardashian. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti