Twitterovi zaposlenici mogu raditi od kuće - zauvijek

Twitter će svojim zaposlenicima omogućiti da rade do kuće i nakon što opasnost od koronavirusa prestane.

Martina Čizmić | 13.05.2020. / 07:49

Jack Dorsey (Foto: AFP)

 Pandemija koronavirusa unijela je po cijelom svijetu promjene načina rada bez presedana a Twitter je u utorak postao prva velika tehnološka kompanija koja je dopustila zaposlenicima da trajno rade od kuće ako za to imaju uvjete.

Pandemija u kojoj je do sada u svijetu zaraženo 4,2 milijuna ljudi dovela je do ograničenja kretanja u većini zemalja i promijenila načine poslovanja a rad od kuće postaje nova norma.

Twitter (Foto: Getty Images) Koronavirus zaključao urede Twittera diljem svijeta i Googlea u Europi

Facebook (Foto: Getty Images) Zaposlenici Facebooka će do kraja godine raditi od kuće

Kompanija Twitter je rekla da prije rujna neće otvoriti većinu svojih ureda i da zaposlenici mogu birati hoće li dolaziti u prostore tvrtke i kada, izvijestio je portal Buzzfeed.

Šef kompanije, Jack Dorsey, u e-mailu poslanom zaposlenicima dodao je i kako su do kraja godine otkazani svi događaji koji su podrazumijevali susret uživo, a kako će krajem godine razmotriti daljnje smjernice za 2021. 

Ako su naši zaposlenici u situaciji koja im dopušta da rade od kuće i žele tako nastaviti neograničeno, to ćemo im omogućiti. Ako ne, naši uredi će im biti otvoreni, uz dodatne mjere opreza, kad budemo smatrali da je sigurno za njih da se vrate, poručili su iz Twittera.

Tehnološki divovi poput kompanija Facebooka i Googlea dopustili su većini svojih zaposlenika da rade na daljinu do kraja godine.

(M.Č./Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti