U 24 sata na Instagram je dodano 5 milijuna videa

Izgleda kako je video na Instagramu pun pogodak. Naime, samo 24 nakon što je Kevin Systrom objavio i javnosti pokazao što se sve može s videom na Instagramu,

Zimo Zimo Saša Fišter | 22.06.2013. / 10:50

U 24 sata na Instagram je dodano 5 milijuna videa

Izgleda kako je video na Instagramu pun pogodak. Naime, samo 24 nakon što je Kevin Systrom objavio i javnosti pokazao što se sve može s videom na Instagramu, korisnici su napravili i uploadali čak 5 milijuna klipova, što pokazuje kako je Instagram krenuo u dobrom smjeru.

Iz Instagrama su za Cnet istaknuli kako se na vrhuncu dodalo čak 40 sati videa po minuti, a kako bi shvatili koliko je to velika brojka, možemo usporediti s YouTubeom koji bilježi 100 sati videa po minuti

Ove brojke ukazuju na to da bi Instagram ujedno mogao biti i prvi servis koji će video na smartphoneu staviti na jednu višu razinu i uvjeriti masu ljudi da koriste video mogućnosti, nešto što se pokazalo kao vrlo težak zadatak kompanijama koje su to ranije pokušavale — Viddy, SocialCam, itd.

Sve u svemu, dok jedni hvale video na Instagramu drugi kažu kako su ovim mogućnostima izgubili fokus i jednostavnost, te kako se video sporo učitava, no svatko možete isključiti automatsku reprodukciju tako da i to nije najveći problem.

U nastavku možete pročitati veliki članak u kojem smo usporedili Vine i Instagram, a ako se mene pita, mislim da je Instagram napravio odličan posao. Izgleda kako je sada pravi trenutak za video na smartphoneu!

PROČITAJTE: Instagram vs. Vine — u čemu je razlika?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti