U 7 dana do vlastite videoigre? Ljetni kamp u Novskoj nudi upravo to osnovnoškolcima

Najviše učenika, većinom viših razreda osnovne škole, došlo je iz Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, a mnogi od njih svoju budućnost vide upravo u industriji videoigara.

Martina Čizmić | 04.07.2022. / 14:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Poduzetnički inkubator PISMO ovih je dana dom ljetnom gaming kampu, namijenjenom učenicima osnovnih škola. Kako je istaknuto prilikom otvorenja kampa, tijekom sljedećih tjedan dana, 23 učenika učit će i naučiti kako napraviti vlastitu videoigru. Kamp će se održati u još jednom terminu, a kako su ponosno istaknuli iz inkubatora PISMO, sva su mjesta već popunjena. 

Djeca dan u kampu započinju tjelovježbom, potom slijedi nastava na kojoj uče izraditi videoigru koristeći potrebne alate, a u poslijepodnevnom terminu su aktivnosti različite. Od stem radionica, druženja u izviđačkom kampu do snimanja i montiranja video sadržaja. Za djecu su osigurana i 3 kuhana obroka, te 1 zdravi snack u pauzi predavanja, a smješteni su u učeničkom domu novljanske srednje škole. Učenje i zabava naš je moto i vjerujemo da ćemo ga opravdati i da će se svih 23 djece svojim kućama vratiti prepuni znanja, novih prijateljstava i lijepih uspomena, poručuju iz inkubatora PISMO powered by A1.

Najviše učenika, većinom viših razreda osnovne škole, došlo je iz Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Mnogi od njih svoju budućnost vide upravo u srednjoj školi koja pruža smjer tehničar za razvoj videoigara, a njega mogu pronaći samo u Sisačko-moslavačkoj županiji i to u 2 škole – Tehničkoj školi Sisak i Srednjoj školi Novska. Sisačko-moslavačka županija je za 5 polaznika koji su se prvi prijavili sufinancirala sudjelovanje u programu kampa, dok su ostalim polaznicima roditelji u cijelosti platili kamp.

U provedbi programa kao i samoj organizaciji kampa, inkubatoru PISMO, Razvojnoj agenciji SIMORA, te Sisačko-moslavačkoj županiji su se pridružili i Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Osnovna škola Novska, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske - NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti