U Japanu imaju veoma zanimljiv prijedlog kako da umirovljenici popune kućni budžet i slobodno vrijeme

Stariji će u esport centru dobiti uvod u osnove igranja videoigara, ali i mogućnost da se međusobno druže i odmjere snage.

Martina Čizmić | 25.06.2020. / 16:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Kad spomenemo esport i igranje videoigara, većinom igrače vidimo kao tinejdžere i mlade ljude. No, gaming je u Japanu veoma popularan i među starijom, umirovljeničkom populacijom.

Točnije, toliko je popularan da se otvara esport centar namijenjen samo starijima od 60 godina. ISR Esports namijenjen je svima, kako iskusnim igračima tako i potpunim početnicima.

Upravo će ovi posljednji u centru moći dobiti uvod u osnove igranja, naučiti razumijeti mehaniku igranja, ali i vježbati natjecateljsko igranje na nekim od najpopularnijih esport naslova.

Da su stariji igrači veoma uspješni u svijetu esporta možda najbolje govori podatak kako je tim Silver Snipers, prva profesionalna seniorska ekipa koja se natjecala u CS:GO turnirima, sastavljena isključivo od igrača starijih od 65 godina.

Igranje videoigara može ublažiti osjećaj osamljenosti i izolacije kod svih, ne samo kod starijih, a zajedničko druženje olakšava im provođenje umirovljeničkih dana. A kako ističu iz ISR Esporta, ako umirovljeni zarade koju kunu na turnirima, to će im samo popuniti kućni budžet.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti