Kad spomenemo esport i igranje videoigara, većinom igrače vidimo kao tinejdžere i mlade ljude. No, gaming je u Japanu veoma popularan i među starijom, umirovljeničkom populacijom.

Točnije, toliko je popularan da se otvara esport centar namijenjen samo starijima od 60 godina. ISR Esports namijenjen je svima, kako iskusnim igračima tako i potpunim početnicima.

Upravo će ovi posljednji u centru moći dobiti uvod u osnove igranja, naučiti razumijeti mehaniku igranja, ali i vježbati natjecateljsko igranje na nekim od najpopularnijih esport naslova.

Da su stariji igrači veoma uspješni u svijetu esporta možda najbolje govori podatak kako je tim Silver Snipers, prva profesionalna seniorska ekipa koja se natjecala u CS:GO turnirima, sastavljena isključivo od igrača starijih od 65 godina.

Igranje videoigara može ublažiti osjećaj osamljenosti i izolacije kod svih, ne samo kod starijih, a zajedničko druženje olakšava im provođenje umirovljeničkih dana. A kako ističu iz ISR Esporta, ako umirovljeni zarade koju kunu na turnirima, to će im samo popuniti kućni budžet.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju