U prvoj epizodi 'Startaj Hrvatska' upoznajte ekipu koja stoji iza proizvoda 'Daš Pops'

Ideja je nastala prije 15 godina, a onda je zbog kćerine alergije sve započelo

Zimo Zimo | 03.10.2023. / 11:58

Daš pops (Foto: Startaj Hrvatska)

Nova sezona uspješnog projekta 'Startaj Hrvatska' koji sa sobom nosi snagu oblikovanja budućnosti poduzetništva u Hrvatskoj, već ove nedjelje donosi prvu u nizu inspirativnih životnih priča. Prvi od osmero kandidata četvrte sezone, koje će gledatelji Nove TV imati priliku upoznati su mlada zagrebačka ekipa Marko Šepetavc, Mia Grbavac i Azra Hadžić Josipović, a predstavit će svoj proizvod – 'Daš Pops'. Riječ je o smrznutom desertu koji se može konzumirati bez grižnje savjesti, budući da ne sadrži aditive, dodani šećer ili bojila, a prilagođen je čak i bebama od šest mjeseci starosti.

Markova poduzetnička priča započela je saznanjem o intoleranciji na laktozu. Ideja je nastala prije 15 godina, kad sam sve svoje lude ideje odlučio staviti na papir. Jedna od tih ideja je da bih se volio baviti sladoledom. Ideja se ponovno rodila 2021. godine, kada sam dobio kćer Dašku' započinje Marko te dodaje: 'Kad je bila stara nekoliko mjeseci shvatili smo da je alergična na mliječni protein. Kad bi konzumirala namirnice s njim, na koži bi joj se javio dermatitis. Čim smo manje koristili mliječne proizvode, dermatitis se povlačio, kazao je Marko, koji je također intolerantan na laktozu.

No, pretvoriti ideju u proizvod nije bilo nimalo jednostavno. Unatoč izazovima, Marko, Mia i Azra nisu posustali, ostali su vjerni svom cilju - da se svaki kupac njihovog proizvoda ponovno osjeća kao dijete. Kako je izgledao njihov put, na kojemu im pomaže SPAR Hrvatska, gledatelji će doznati u prvoj epizodi emisije 'Startaj Hrvatska' na Novoj TV ove nedjelje od 16 sati. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti