Uber stiže u Zagreb: Noćna mora taksista ili prilika za zaposlenje

Uskoro bi se najveći konkurent i noćna mora taksista iz svih dijelova svijeta mogla pojaviti na ulicama Zagreba.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 19.04.2015. / 16:33

Uber stiže u Zagreb: Noćna mora taksista ili prilika za zaposlenje

Uskoro bi se najveći konkurent i noćna mora taksista iz svih dijelova svijeta mogla pojaviti na ulicama Zagreba. Naime, prema pisanju Netokracije, na ovogodišnjem OMGcommerceu koji se 4. svibnja održava u Zagrebu, predstavnici ovog rastućeg servisa trebali bi i službeno najaviti svoj dolazak u Hrvatsku.

Ova vijest vjerojatno neće ugodno iznenaditi domaće taksiste, s obzirom na to da se radi o usluzi koja je do sada uvijek izazivala kontroverze i pobunu lokalnih taksista, gdje god se pojavila. Za sve koji ne znaju, Uber je aplikacija osnovana 2009. godine i teška gotovo 40 milijardi dolara. Ideja aplikacije je omogućiti korisniku narudžbu prijevoza koji ne mora biti nužno standardnim taksijem. Nakon što aplikacija primi vaš zahtjev, isti se prosljeđuje najbližem Uberovom vozaču čiju lokaciju možete pratiti na svom pametnom telefonu u realnom vremenu. Nakon što vas vozač odveze na željenu lokaciju, s vašeg se računa automatski skida trošak usluge, od čega jedan dio ide samom Uberu, a drugi vozaču.

Dobra vijest je što Uberov vozač može postati svatko tko posjeduje odgovarajuće vozilo i vozačku dozvolu, zbog čega bi ovo mogla biti idealna prilika za samozaposlenje. Još jedna od zanimljivosti je što su cijene formirane na zanimljiv način - ako je vožnja brža od 18 km/h, tada se naplaćuju prijeđeni kilometri, a ako je vožnja sporija od te brzine - tada se naplaćuje vrijeme provedeno u vozilu.

Inače, Uber je poznat kao usluga koja nudi prijevoz luksuznim vozilima, no s vremenom je poslovanje prošireno i na ‘jeftinije marke’.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti