Ubojica s Novog Zelanda prije pokolja pozvao na praćenje PewdiePiea

Ovo nije prvi put da se PewdiePieovo ime spominje u kriminalnom djelu, ali je svakako najgori slučaj.

Martina Čizmić | 15.03.2019. / 09:47

Felix Kjellberg - PewdiePie (Foto: AFP)

Pucnjava u džamiji Al Nnoor šokirala je cijeli Novi Zeland, ali i šire. Ubojica, opremljen videokamerom, ušao je u džamiju i u prijenosu uživo otvorio paljbu.

Pucnjava na Novom Zelandu (Foto: AFP) Nezapamćeni napad u Novom Zelandu: Najmanje 49 ljudi ubijeno, policija evakuirala ljude i u drugom gradu, okružili sumnjivu kuću

Iako je snimka prvotno objavljena na Facebooku, ta ju je društvena mreža veoma brzo skinula i blokirala.

No mnoge je šokirala poruka koju je ubojica izgovorio prilikom ulaska u džamiju.

Brenton Tarrant (Foto: screenshot) Ovo je lice ubojice s Novog Zelanda: Prije krvavog napada u automobilu je slušao četničku pjesmu

Zapamtite ljudi, pretplatite se na PewdiePiea, rekao je ubojica prije nego što je počeo pucati.

Referenca se odnosi na kontroverznog jutjubera PewdiePiea, pravog imena Felix Kjellberg, koji se posljednjih mjeseci "bori" za popularnost na YouTubeu.

Čim se u medijima pojavila informacija da je napadač spomenuo PewdiePiea, na internetu su se pojavile optužbe da je pokolj napravljen u njegovo ime.

Međutim, PewdiePie nije baš oduševljen činjenicom da je njegovo ime spomenuto u najgorem pokolju u povijesti Novog Zelanda.

Mučno mi je jer je ta osoba spomenula moje ime, napisao je PewdiePie na Twitteru te izrazio sućut žrtvama i njihovim obiteljima.

 

I dok su neki optuživali PewdiePiea za napad, drugi su stali u njegovu obranu i pokušali logičnim argumentima smiriti cijelu situaciju.

 

 

Ovo je prvi put da se PewdiePieovo ime spominje u kontekstu takve tragedije. Dosad su njegovi najzagriženiji poklonici svoje "promotivne aktivnosti" ograničavali na hakerske upade u nezaštićene mreže i pozivanje na pretplatu na njegov kanal na YouTubeu.

Pametni televizor (Foto: Getty) Hakeri "oteli" tisuće pametnih televizora i uređaja Google Home u borbi za prevlast na YouTubeu

Problemi s printerom (Foto: Getty Images) Hakirao 50 tisuća printera kako bi promovirao najdražeg youtubera

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti