Mladi Solinjanin Ivan Mrvoš niže uspjeh za uspjehom. Njegova tvrtka Include ostvarila je zavidne poslovne rezultate prošle godine, izašli su na nova tržišta, a nedavno su i lansirali novi proizvod - ciklo klupu Monna.

Koliko Include vrijedi najbolje govori podatak kako je trenutno u tijeku Funderbeam kampanja u kojoj je već prikupljeno gotovo 1,5 milijuna eura od četiristotinjak investitora iz cijelog svijeta, od kojih je polovica iz Hrvatske.

Uspjeh Funderbeam kampanje, koja traje još nekoliko dana, zapeo je za oko i poznatom poslovnom portalu Business Insider koji je napravio opsežnu priču o Mrvošu, Includeu, ali i njihovoj uspješnoj kampanji.

Činjenica da su se Mrvoš i njegov Include pojavili u takvom mediju, najbolja je pohvala za njihov rad. Jer Business Insider čitaju milijuni diljem svijeta, među kojima je i ne mali broj poduzetnika, investitora i poslovnih ljudi.

U svom tekstu, Business Insider posebno naglašava kako je ovaj investicijski ciklus Includea usmjeren ka prikupljanju sredstava za širenje poslovanja. I to ne samo na nove proizvode, nego i na nove načine poslovanja.

Tako spominju ciklo klupu Monna koja, osim što je pametna klupa s punjačem za različite uređaje i stanica za punjenje električnih bicikala, ali dolazi i sa ekranom na kojem je moguće prikazivati oglase.

Upravo je oglašavanje smjer u kojem Mrvoš namjerava krenuti. Naime, u budućnosti planiraju proširiti svoju liniju proizvoda s pametnim autobusnim stanicama i kantama za otpatke koji bi također bili opremljeni ekranima na kojima bi se mogli prikazivati oglasi. Oglasni prostor i softver koji pokreće cijeli sustav Include planira prodavati drugim kompanijama te tako zarađivati.

Kako ističe Business Insider, "Mrvoš želi stvoriti oglašivačku mrežu u fizičkom svijetu koja bi imala doseg poput onog koji Facebook ili Google imaju danas na internetu".

Za ostvarenje tog ambicioznog plana, Mrvošu je potrebno 4 milijuna eura. Prema trenutnim podacima, gotovo su na polovici tog puta.

Čak je i sam Mrvoš, na Facebooku, oduševljeno prokomentirao tekst.


Čestitamo Ivane!