Ukrajinski hakeri opustošili račun Rusa koji je kupovao dronove za rusku vojsku: "Sad je vlasnik jedinstvene kolekcije"

Ukrajinski hakeri poigrali su se s novcem na računu Rusa koji je kupovao dronove za rusku vojsku te su kupili pozamašnu kolekciju seksualnih igračaka.

Branimir Vorša | 05.04.2023. / 10:25

Dildo
Dildo (Foto: Getty Images)

Ruskom vojnom dobrovoljcu koji je kupovao dronove za korištenje u ratu u Ukrajini hakiran je račun za online kupovinu, tvrde ukrajinski aktivisti. Dodaju da su pozamašnu svotu s tog računa potrošili na kupovinu malo drugačijih igračaka, koje su manje pogodne za agresiju na Ukrajinu.

Slika nije dostupna Microsoft upozorava: Ruski hakeri pripremaju destruktivnu kampanju usmjerenu na Ukrajinu

Grupa Kiber Sprotyv (Cyber Resistance) izvijestila je da su ciljali račun na AliExpressu Mihaila Lučina, prijatelja proruskog vojnog blogera Vladlena Tatarskog (aka Maxim Fomin), koji je nedavno ubijen u eksploziji u kafiću u St. Petersburgu. Lučin je skupljao novac za kupnju bespilotnih letjelica koje bi ruske trupe koristile u Ukrajini.

On je ratni zločinac, dragovoljac, bloger i sada vlasnik dilda, rekli su hakeri u priopćenju objavljujući snimke zaslona na kojima koriste Luchinov račun na AliExpressu, kineskoj internetskoj trgovini. Ukrajinci tvrde da su preko Lučinova računa kupili navedene seks-igračke u vrijednosti od 25.000 dolara.

Dodali su da je Lučin sada vlasnik jedinstvene kolekcije ku*aca vrijedne 25.000 dolara, novcem koji je planirao potrošiti na dronove za rusku vojsku.

Sada će umjesto dronova morati poslati kamione pune vibratora, strapona i drugih vrlo vrijednih stvari za ruski narod, poručili su ukrajinski hakeri.

Lučin je potvrdio da su njegovu e-poštu i AliExpress račun hakirali Ukrajinci, ali je tvrdio da je uspio vratiti većinu novca koji je potrošen, osim 17.000 rubalja (195 eura) vrijednih seksualnih igračaka koje su već bile isporučene. Dodao je da je tužno što nema dovoljno krstarećih projektila Kalibr da pogode i ukrajinske hakere.

Kremlj u plamenu na videu hakerske skupine CH01 Hakeri napali ruske web stranice: "Objavljujemo rat idiotizmu Putinova zločinačkog režima"

Kiber Sprotyv odgovorio je na Lučinov komentar rekavši da Lučin laže o vraćanju novca. Kasnije je Lučin to na neki način i potvrdio napisavši drugu objavu na Telegramu, u kojoj je rekao da će otvoriti sex shop u Rusiji i kupiti još više dronova nego što je prvotno planirano.

Izvor: Politico

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti