“Umire li Twitter”? Muskov tvit neće se svidjeti zaposlenicima ove kompanije

Elon Musk kaže kako od deset osoba koje imaju najviše pratitelja na ovoj mreži mali broj njih često tvita i objavljuje sadržaj.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.04.2022. / 09:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Od kada se saznalo da je Elon Musk postao većinski dioničar Twittera te da ulazi u upravni odbor kompanije, postalo je jasno da je pred tom društvenom mrežom zanimljivo i turbulentno razdoblje te da će nastupiti određene promjene. O kakvim se promjenama radi, Musk je dao naslutiti već prvim tvitovima nakon što se saznala njegova nova uloga u Twitteru, a to je uvođenje opcije uređivanja tvitova.

Slika nije dostupna Korisnici Twittera napokon došli na svoje: Uvodi se opcija koju traže od početka, a kojoj se Jack Dorsey protivio

Najveći dioničar Twittera nije stao na tome te je u protekla 24 sata objavio brojne tvitove vezane uz ovu društvenu mrežu, a neki od njih neće se baš svidjeti zaposlenicima tvrtke, koji su ionako zabrinuti zbog Muskove uloge u kompaniji.

U jednom od tih tvitova on se zapitao - “umire li Twitter”, pri čemu je mislio na neaktivnost najpopularnijih korisnika na ovoj mreži. Objavio je popis najpraćenijih deset profila na ovoj mreži koji imaju između 77 i 131 milijun pratitelja i napisao kako većina tih osoba rijetko tvita te da objavljuju jako malo sadržaja. Kao primjer naveo je Taylor Swift za koju kaže da nije ništa objavila tri mjeseca, dok je Justin Bieber ove godine objavio samo jedan tvit.

Sam Musk nalazi se na osmom mjestu na ovom popisu i vjerojatno je najaktivniji korisnik među top-10 osoba s najvećim brojem pratitelja te se ponekad čini da živi na Twitteru jer konstantno nešto objavljuje i često komunicira s drugim korisnicima ove mreže.

Osim objave o “smrti Twittera”, Musk se na ovoj društvenoj mreži dotakao i postojeće opcije Twitter Blue za koju je predložio promjene - smanjenje cijene, mogućnost plaćanja u dogecoinu i zabranu oglašavanja.

Slika nije dostupna Musk otkrio da ima 9,2 posto udjela u Twitteru, dionice kompanije odmah "poskočile"

Nakon toga postavio je nekoliko anketa zbog kojih se možemo zapitati je li mu netko hakirao profil. Naime, prvo je napravio anketu u kojoj je upitao treba li sjedište Twittera u San Franciscu pretvoriti u sklonište za beskućnike jer zaposlenici ionako tamo ne dolaze na posao, a nakon toga treba li iz Twittera izbaciti slovo “w”.

Izvor: Fortune
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti