uNiQUE i Tim 123 pobjednici 3. sezone A1 Adria League, traže se najbolji u Clash Royaleu i Hearthstoneu

Krenule su kvalifikacije za najpopularniju digitalnu kartašku igru - Hearthstone.

Martina Čizmić | 19.06.2019. / 14:52

Gaming Arena A1 Adria League (Foto: A1) (Foto: A1)

Kako rastu temperature, tako raste i napetost u 3. sezoni A1 Adria League powered by ESL.

Poznati su pobjednici u CS:GO i Dota2, završile su kvalifikacije za Clash Royale, a kreću kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.

Na svaki kvalifikacijski kup za treću sezonu CS:GO-a u A1 Adria League prijavilo se 30-ak ekipa. Najboljih 8 osiguralo je mjesto u doigravanju. Ekipa uNiQUE, koja je na nedavno održanom CSadria Clan Championshipu powered by A1 prošla kroz online fazu natjecanja neporažena, ponovo je pokazala da se radi o sjajnoj ekipi. Najveći otpor pružio im je regionalni miks igrača pod imenom theOverPowered, koji su ih pošteno namučili u finalu, zbog čega su gledatelji mogli uživati u sve tri mape. Ekipe uNiQUE i theOverPowered ćemo gledati i iduće sezone u A1 Adria League.

Prije početka doigravanja u CS:GO-u, A1 Adria League i ESL SEC predstavili su novo natjecanje za najbolje ekipe iz šire regije. Radi se o Pre-Climber Cupu iz kojeg će pobjednik napredovati u Climber Cup i boriti se za priliku natjecanja u MNTDEW League. Time su ESL SEC i A1 Adria League postali dio većeg esport ekosustava te je regionalnim timova otvoren put do samog vrha svjetskog esporta i ESL Pro League. U Pre-Climber Cupu će se natjecati tri najbolje ekipe iz devete sezone ESL SEC-a te pobjednik 3. sezone A1 Adria League. Natjecanje će se održati tijekom dva dana posljednjeg tjedna u lipnju. Igrat će se double-elimination sistem, a pobjednik će u Climber Cupu predstavljati regiju i boriti se protiv ostalih najboljih timova iz europskih nacionalnih i regionalnih liga za jedno od četiri mjesta koja vode u MNTDEW League.

 

Ekipa Tim123 pobjednici su Dota2

Hrvatska ekipa Tim123 od početka natjecanja opravdala je status favorita. Međutim,   doigravanju ih je porazila srpska ekipa The last jedis, ujedno i najveće iznenađenje turnira. Tim123 ipak su se uspjeli vratiti kroz donji dio natjecanja te su u revanšu u velikom finalu osigurali pobjedu.

Kvalifikacije za Clash Royale završile su prošlog vikenda i osam igrača će se natjecati u doigravanju u subotu 22. lipnja. Natjecanje možete pratiti od 17:00 na službenim kanalima lige, a želite li saznati više o samom natjecanju ili kvalificiranim igračima, informacije su dostupne na službenim stranicama.

Kreću kvalifikacije i za četvrtu igru – Hearthstone, koja je postala dio A1 Adria League prošle godine. Najbolji igrači iz regije imat će priliku kroz šest otvorenih kvalifikacijskih krugova prikupljati bodove. Osam igrača s najviše bodova plasirat će se u doigravanje. Sudjelovanje na kvalifikacijama otvoreno je za igrače iz regije i potpuno je besplatno. Format koji će se igrati u trećoj sezoni A1 Adria League zove se “Specialist” i službeni je format Hearthstone esporta. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti