Upoznajte Nubia Red Magic Mars, telefon s više RAM-a od vašeg računala

U kineskoj Nubiji imaju dobro opravdanje za takvo "pretjerivanje".

Martina Čizmić | 29.11.2018. / 16:24

Nubia Red Magic Mars (Foto: Nubia) (Foto: Nubia)

Pametni telefoni danas, u prosjeku, imaju radne memorije koliko i stolno računalo. I sasvim se dobro snalaze s njom. Tako većina pametnih telefona funkcionira besprijekorno s 4 GB RAM-a, dok su oni sa 6 GB RAM-a u kategoriji high end uređaja i više su iznimka nego pravilo.

No nekim korisnicima (a i proizvođačima) to očito nije dovoljno.

Jedan od njih je kineska Nubia. Njihov novi Nubia Red Magic Mars pametni telefon dolazi s impresivnih 10 GB radne memorije. Da, dobro ste pročitali 10 GB radne memorije. Toliko neki jeftiniji pametni telefoni imaju za pohranu.

Ali u Nubiji imaju dobro opravdanje za takvo "pretjerivanje". Njihov pametni telefon Nubia Red Magic Mars namijenjen je prije svega gamerima i onima koji žele imati besprijekorno iskustvo igranja videoigara na pametnom telefonu. Kineski proizvođač čak prodaje i joystick dodatak koji je moguće priključiti na telefon za još preciznije igranje.

Nubia Red Magic Mars (Foto: Nubia) (Foto: Nubia)

Velika radna memorija nije jedini adut ovog uređaja. Pokreće ga Qualcommov Snapdragon 845, a kako se uređaj ne bi pregrijao, u sebi ima poseban sustav hlađenja temeljen na isparavanju.

LCD ekran rezolucije 2160x1080 piksela, dodatan motor (da, motor) za još jače i dinamičnije vibracije te stereo zvučnici koji bi mogli izluditi susjede.

Za razliku od nekih drugih pametnih telefona koji trenutno vladaju tržištem, Nubia Red Magic Mars ima prednju kameru sa samo 8 megapiksela i jednu (da, samo jednu) stražnju kameru od 16 megapiksela.

U prodaju kreće u Kini 7. prosinca, a cijena za najjači model (10 GB RAM i 256 GB pohrane) kreće se oko 4000 kineskih jena odnosno 3750 kuna.

Povoljno s obzirom na to što nudi, zar ne? Na žalost, ne znamo hoće li i kad biti dostupan u Hrvatskoj. Ali ako planirate skoknuti do Kine prije Božića, bacite oko.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti