Video koji ste uploadali na YouTube bio je fiksni, odnosno niste ga mogli mijenjati već sve što ste mogli jest podijeliti ga sa drugima.

Tokom dana ili možda više njih, YouTube će omogućiti svima mogućnost uređivanja videa unutar samog YouTubea bez potrebe za ponovnim uploadanjem vašeg sadržaja.

Dakle, od danas ćete moći dodavati efekte, recimo skratiti kraj videa, dodati neku glazbu i to sve unutar YouTubea zadržavajući tako originalan ID videa, što znači da će svi vaši komentari i postojeći linkovi na video ostati kakvi jesu i funkcionirat će.

Naravno, nova značajka YouTubea neće zamijeniti naprednije softvere već će samo dati mogućnost da vaši videi izgledaju malo profesionalnije.

Cijela stvar funkcionira na vrlo jednostavan način, dakle nakon što kliknete na 'Edit video' dobit ćete nove opcije kao što su mogućnost stabiliziranja videa, rotiranja ili pojačavanje intenziteta boja i kontrasta. Ukoliko želite malo drastičnije promjene, možete koristiti neke od efekata koje je YouTube razvio u suradnji sa servisom Picnik.

Ukoliko vam se ne svidi što ste napravili, ne morate brinuti, sve možete vratiti na izvorne postavke. Napomenimo samo da videi sa više od 1000 pogleda i oni koji imaju sadržaj treće strane mogu se pohraniti samo kao novi video jednom kad su uređivani.

Pogledajte kratak video što sve možete raditi sa novom značajkom YouTubea

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju