Google iz godine u godinu dorađuje svoju tražilicu i uvodi nove načine pretraživanja bespuća interneta. Tako uz pretraživanje putem ključnih pojmova, glasovno i slikovno, uvodi i pretraživanje pomoću snimke zaslona odnosno "screenshota".

Nova opcija, za koju se još ne zna točno kad bi se mogla pojaviti, ali je sigurno da će prvo biti dostupna na pametnim telefonima, zove se "Smart Screenshots".

Tako će korisnici, kad naprave snimku zaslona, osim uređivanja i dijeljenja, dobiti i opciju pretraživanja pomoću Google Lensa, aplikacije za analizu fotografija.

Lens će korisnicima omogućiti da "pročitaju" fotografiju, odnosno da tražilica pronađe vizualno slične predmete na fotografiji.

Još nije poznato hoće li mogućnost biti dostupna samo za snimke ekrana napravljene u Google Searchu ili za sve, kao ni kad će biti dostupna korisnicima.

Inače, korisnici Android uređaja mogli su koristiti Google Assistant i njegovu mogućnost analize ekrana kako bi dobili prijedloge za pretraživanje, ali rijetki su to zaista i koristili.

Izvor: 9to5